Incepe Targul national al Unitatilor Protejate

 

Deschiderea oficiala a targului va avea loc sambata, 27 august 2011, la ora 10.00, in zona cu standuri din Pavilionul Expozitional Constanta.

 

 

 

Targul National al Unitatilor Protejate este realizat  in cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de ADV Romania, in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap - MMSF, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala ”Il Poliedro” Italia si co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”.  Actuala editie a targului va reuni 220 de participanti din Romania si UE si include pe langa o expozitie cu vanzare si Conferinta internationala „Politici si tendinte in domeniul economiei sociale”.

 

 

 

Conferinta se va desfasura la Hotel Malibu Mamaia, Sala Ovidiu, si este structurata pe 3 sesiuni: Prezentarea de modele de buna practica in domeniul economiei sociale din UE (27 august , orele 15.00 -17.00), Prezentarea de modele de buna practica in domeniul economiei sociale din Romania (28 august, orele 9.00 – 10.30) si Initiative si tendinte in legislatia romaneasca in domeniul economiei sociale (28 august, orele 11.00 – 13.00).  Conferinta beneficiaza pe prezenta unor lectori cu o vasta experienta in dezvoltarea economiei sociale in Romania si UE, detalii despre agenda putand fi obtinute accesand www.unitatiprotejate.ro .

 

 

 

La editia anterioara a Targului National al Unitatilor Protejate, in decembrie 2010,  organizatorii au solicitat participantilor  cate un obiect care sa ramana pentru constituirea unui Muzeu al Economiei Sociale, in ideea de a avea  „marturii” a parcusului in acest domeniu, a evolutiei produselor - de la cele realizate in ateliere de terapie vocationala, pana la cele realizate in unitatile protejate si oferite spre vanzare. Obiectele colectate la prima editie sunt deja „in patrimoniul muzeului” si vor fi expuse in Sala Ovidiu de la Hotel Malibu, unde va avea loc conferinta internationala.

 

 

 

Expozitia din cadrul Targului National al Unitatilor Protejate va fi deschisa oficial in 27 august 2011, la ora 10.00 si prezinta obiecte realizate in 41 de structuri de economie sociala din tara - decoratiuni, accesorii vestimentare, confectii si bijuterii hand-made. Publicul larg va avea acces la standurile expozitionale sambata in intervalul orar 09.00-22.00 si duminica, in intervalul orar 09.00-18.00. Intrarea este libera.

 

 

 

Se incearca astfel convingerea publicului asupra faptului ca obiectele realizate in astfel de structuri economice/ateliere, sunt de buna calitate, valoroase si ca merita cumparate, mai ales ca prin achizitionarea de astfel de bunuri,  orice cumparator ofera o sansa reala de incluziune persoanelor cu dizabilitati- lucratorii din atelierele respective.

 

 

 

 Precizam ca Fundatia „Alaturi de Voi” Romania activeaza pentru intarirea sectorului economiei sociale, fiind prima organizatie romaneasca ce a realizat Targul National al Unitatilor Protejate (editia I in decembrie 2010, la Iasi), site-ul www.unitatiprotejate.ro cu versiunea in engleza www.socialeconomyeurope.eu , precum si site-ul www.jobdirect.ro – primul Centru de resurse online pentru ocuparea in munca a persoanelor cu handicap.

 

 

 

Va asteptam la Targul National al Unitatilor Protejate si in stuatia in care doriti detalii despre eveniment, acestea va pot fi oferite de Mihaela Munteanu, coordonator PR ADV Romania, tel. 0740513864, e-mail: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro.

 

 

 

targ economie sociala adv romania unitati protejate imbracaminte hand made