ICPE Solar Park lansat la Hannover messe

Bucuresti, 5 aprilie 2011.

 ICPE a lansat oficial proiectul „ICPE Solar Park - The European Hi-Tech Energy Park” in cadrul expozitiei internationale de la Hanovra. Ambitiosul proiect presupune initierea unor parteneriate si reunirea intr-un sistem integrat a  sistemelor de producere sau economisire a energiei – electrice sau termice – bazate pe surse de energie regenerabila.

 

In cei 40 000 mp de pe malul marii negre – Agigea – pe care ICPE ii  dedica acestui proiect se vor regasi functionand diferite sisteme fotovoltaice, turbine eoliene, pompe de caldura, micro-hidro, sisteme biomasa, case ecologice sau orice alte solutii hi-tech bazate pe surse regenerabile, menite sa economiseasca energie si sa sustina o dezvoltare durabila.

 

ICPE si-a redirectionat o parte din resurse spre oferirea de servicii tip ESCo si a devenit implicit un integrator de sisteme in cautare de parteneri cu referinte internationale ca furnizori de echipamente. Prin acest proiect, ICPE va conecta tehnologia cu utilizatorii prezentand „energiile verzi” intr-o maniera inedita comparativ cu o clasica brosura tehnica. Se evidentiaza atat caracteristicile tehnice cat si cele ce tin de perceptia tehnologiilor in utilizare.

 

Printre avantajele partenerilor se numara: infrastructura ICPE, showroom, birou si stand de prezentare, personal calificat, acces nelimitat la reteaua de parteneri ICPE, teste, analize, certificari si promovarea rezultatelor, conferinte.

 

ICPE are o experienta de peste 60 de ani in inginerie electrica si aproape 40 de ani in domeniul energiilor regenerabile,  orientandu-si in prezent activitatea spre domenii cu profil eco-electric precum:

·         Energie regenerabila

·         Eficienta energetica

·         Protectia mediului

·         Aparataj electric ecologic cu comutatie în vid

·         Cabluri electrice speciale cu izolatie de teflon

·         Masini electrice speciale

·         Servo-control

·         Vehicule electrice

·         Automatizãri industriale si agricole

·         Electrotehnologii

·        Încercarea produselor si caracterizarea materialelor

 

Mai mult, ICPE detine propriul institut de cercetare, o editura tehnica activa iar o mare parte din produsele realizate sunt brevetate, acestea fiind prezentate la diverse saloane internationale de inventica (Bruxelles, Geneva, Budapesta, Moscova). In anii 2009 si 2010 aceste inventii au obþinut 12 medalii din care 8 de aur si 4 de argint.

 

Bazându-se pe o echipa de elita, ICPE a fost si este profund implicat in programele nationale si internationale de promovare a tehnologiilor pentru dezvoltare durabila.

Pentru informatii suplimentare despre ICPE si proiectul ICPE Solar parc :

 

Alina BADILA

Marketing manager

alina.badila@icpe.ro

mobil 0748 152 610

telefon 021 589 33 64    

fax 021 589 3434

www.icpe.roICPE Parc Solar Expozitie Hanovra ESCo