ICAP Group devine partenerul exclusiv al Dun & Bradstreet in Romania, Grecia si Bulgaria

Bucuresti, 2 Mai 2011

 

ICAP Group a incheiat un acord strategic extrem de semnificativ cu liderul mondial în furnizarea de servicii de Credit Risk si informatii de afaceri, Dun & Bradstreet (D&B). Incepand din 10 septembrie, in cadrul unui acord pe termen lung, ICAP va deveni furnizorul exclusiv de servicii D&B in Romania, Grecia si Bulgaria, furnizand , printre altele, informatii cu privire la companii din 220 de tari.

 

De asemenea, D&B va distribui clientilor sai la nivel mondial informaþii de calitate privind companiile din Romania, Grecia si Bulgaria , furnizate in exclusivitate de ICAP, profitand astfel de cea mai mare si de incredere baza de date de afaceri  din Balcani. Un fapt notabil este ca rapoartele de credit oferite de D&B  vor include de asemenea ratingul ICAP, care este recunoscut de catre Banca Centrala Europeana.

 

D&B, cu cifra de afaceri 1,7 miliarde de dolari in 2010, este la nivel global cea mai semnificativa sursa de informatii comerciale si perspectiva asupra intreprinderilor. Baza de date comerciale detinuta de D&B la nivel mondial contine peste 195 de milioane de registre de afaceri din 220 de tari, iar compania are 4700 de angajati.

 

Prin acest acord ICAP se va alatura celei mai mari retele de furnizori de informatii de afaceri, D&B Worldwide Network si are dreptul de a folosi exclusiv brandul D&B  în cele trei tari. Mai mult, ICAP se angajeaza sa investeasca masiv pentru imbunatatirea continua  a serviciilor sale, fapt de care va beneficia, de asemenea, intreaga baza de clienti. 

 

Corinne Saunders, Senior Vice President al D&B International Partnerships & Latin America, a declarat: "Suntem mandri sa includem ICAP in D&B Network Worldwide, o alianta fara precedent a furnizorilor de cele mai bune informatii comerciale care ofera clientilor nostri cel mai bun acces la nivel mondial si  expertiza locala, astfel incat acestia sa poata lua decizii  tranzactionale de incredere. Ca urmare a acestui parteneriat, clientii vor beneficia, la nivel local si global, de acces la informatii de calitate superioara, referitoare la companiile din Romania, Grecia si Bulgaria, consolidand astfel propunerea noastra de valoare pentru clienti si consolidarea puterii brandului D&B".

 

Nikitas Konstantellos, CEO al ICAP Group, a adaugat: "Suntem foarte multumiti ca ICAP, lider in serviciile de Credit Risk in Grecia si în Balcani, devine partenerul exclusiv al Dun & Bradstreet, lider mondial in informatiile comerciale. Acest acord reprezintã recunoasterea finala a strategiei de succes aplicate de catre Grup in ultimii 4 ani, de cand a fost achizitionat de un fond al Global Finance. Mai concret, investitiile pe care le-am facut în ceea ce priveste expansiunea noastra geografica, imbunatatirile in infrastructura, noul nostru Data Center si imbunatatirile aduse  serviciilor noastre au fost evaluate pozitiv de catre D&B si sunt rasplatite in mod eficient cu acest acord pe termen lung. In acelasi timp, ICAP se angajeaza sa continue sa investeasca si sa  se extinda, strategie care a dus la transformarea ei în cel mai mare grup de servicii pentru afaceri".

 

ICAP Group - cu venituri de 60 milioane euro in 2010 si 1.200 de angajaþi - este unul dintre cele mai de succes grupuri de Business Services din Sud-Estul Europei, cu o prezenta puternica in Romania, Grecia, Bulgaria, Serbia si Cipru. In Romania, ICAP Group opereaza prin intermediul filialelor sale ICAP Romania si Cycle European, care au generat venituri de 3,5 milioane euro in 2010 si au peste 400 de angajati. Situata la Global City Center din Bucuresti, ICAP Romania detine o baza de date de peste 1 milion de companii si ofera majoritatea serviciilor ICAP, care sunt grupate in 4 linii de afaceri: Credit Risk Services, Solutii de Marketing, Consultanta in Management si People Solutions.

 

D&B (Dun & Branstreet) este liderul mondial in informatiile comerciale si perspectiva asupra intreprinderilor, ajutand companiile sa ia decizii strategice de mai mult de 170 de ani. Baza de date mondiala a D&B contine mai mult de 195 de milioane de companii. Baza de date este imbunatatita de DUNSRight (R) Quality Process, o unealta a D&B care ofera clientilor o inalta calitate a informatiilor de afaceri. Aceasta calitate a informatiei este fundatia solutiilor noastre globale, pe care se bazeaza clientii nostri pentru a lua decizii critice de afaceri.

 

D&B ofera o gama de solutii care raspund la o serie diversa de nevoi ale clientilor la nivel global. Clientii utilizeaza D&B Risk Management SolutionsTM pentru a atenua riscul de credit si de furnizare, a creste fluxul de numerar si a conduce la cresterea profitabilitatii; D&B  Sales & Marketing SolutionsTM pentru a creste veniturile de la clienti noi si existenti si D&B Internet SolutionsTM pentru a converti mai rapid potentialii parteneri in clienti, permitand profesionistilor din domeniul afacerilor sa cerceteze companiile, directorii si industriile pe web. Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati www.dnb.com.

ICAP D&B consultanta credit risk