Iata 3 aparate fitness care sa te ajute sa-ti cresti masa musculara in confortul casei tale

Lipsa timpului este principala problema cu care ne confruntam atunci cand vrem sa ajungem la o forma fizica de invidiat. In plus, tonifierea musculaturii si dezvoltarea armonioasa a acesteia necesita perseverenta, seriozitate si efort sustinut. 

Fiindca antrenamentele in cadrul unei sali de fitness presupun pregatirea echipamentului, drumurile dus-intors, timp pierdut in vestiar si la receptie si momente de asteptare la rand pentru a se elibera diferite aparate fitness la care vrei sa lucrezi, cea mai eficienta solutie este sa organizezi un mic spatiu de exercitii in confortul casei tale. Astfel, cu unul sau doua aparate fitness potrivite, vei reusi sa atingi obiectivele sportive propuse si vei aloca mult mai putin timp activitatii fitness.

Daca iti propui cresterea masei musculare si definirea anumitor grupe de muschi, atunci ai putea alege aparate fitness precum banca de abdomene, banca pentru biceps sau o banca multifunctionala. Un alt avantaj al folosirii propriilor aparate fitness ar fi igiena: nu vei mai fi nevoit sa cureti banca dupa antrenamentul altei persoane, ca in cazul salii de fitness. 

Suntem perfect constienti de imbunatatirile pe care le-am putea aduce corpului, de zonele in care am putea reduce procentul de grasime sau de partile care ar avea nevoie de tonifiere si definire. Astfel, vei impune cateva obiective precise pe care vei dori sa le atingi intr-un timp cat mai scurt, iar cele mai indicate aparate fitness pe care sa exersezi acasa pentru a-ti dezvolta musculatura sunt bancile fitness. Astfel, in randurile de mai jos vei gasi 3 tipuri de banca ce ti-ar putea fi utile in functie de nevoile tale si de rezultatele pe care vrei sa le obtii prin antrenamentele de acasa. 

1. Banca orizontala. Acesta este tipul clasic de banca, nelipsit din nicio sala de sport datorita versatilitatii sale. Daca este confortabila si stabila, aceasta banca simpla iti va putea oferi o multitudine de exercitii si antrenamente cu haltera scurta sau ganterele, astfel incat vei putea beneficia de un antrenament complet, iar acest lucru nu poate fi spus despre prea multe aparate fitness. Multumita dimensiunilor sale, banca orizontala poate fi folosita confortabil in orice locuinta.

2. Banca de abdomene. Zona abdominala este, de cele mai multe ori, prima care este afectata de varsta sau de schimbarile obiceiurilor alimentare si ale stilului de viata. Desi foarte multe aparate fitness promit sa te ajute sa dai jos depozitele de grasime din zona de mijloc a corpului, banca de abdomene ramane cea mai eficienta solutie. Daca respecti un program fitness care sa cuprinda minimum 3 antrenamente pe saptamana, vei reusi sa inlocuiesti tesutul adipos din zona abdomenului cu un set nou de patratele demne de invidiat. Recomandarea este sa alegi exercitii cat mai variate, care sa “lucreze” toate grupele de muschi din zona mediana a corpului. Pentru a te bucura de rezultate in cel mai scurt timp, antrenamentele tale trebuie sustinute cu o dieta corespunzatoare.

3. Banca multifunctionala. Daca vrei sa antrenezi izolat majoritatea grupelor de muschi ale corpului, insa nu doresti sa umpli casa cu aparate fitness, singura solutie viabila este o banca multifunctionala. Desi ocupa putin mai mult spatiu decat variantele expuse mai sus, aceasta iti va oferi antrenamente complete si variate. Daca spatiul din casa ta iti permite montarea unei banci multifunctionale, vei reusi sa transformi jumatate de camera intr-o adevarata sala de forta unde vei lucra izolat bratele, pieptul, spatele, picioarele, abdomenul sau umerii. Va trebui sa ai in vedere, insa, ca trebuie sa achizitionezi si greutati de diferite valori care sa iti permita aceasta diversitate de exercitii.

Daca ai hotarat ca e momentul sa faci primii pasi catre un corp de invidiat, intra pe Sport-Mag.ro si alege exact ce ai nevoie dintr-o gama variata de aparate fitness si echipament sportiv. 

aparate fitness