JUGADOR COSMICO un omagiu muzical adus celebrului fotbalist Alexis SANCHEZ de catre DANY D

"Jugador Cosmico" este mai mult decat o piesa muzicala; este o poveste sonora inchinata unei personalitati sportive impresionante. In contextul zilei de nastere a lui Alexis SANCHEZ, 19 decembrie, supranumit "El Nino Maravilla,” aceasta creatie muzicala devine un cadou sonor special, menit sa imbine armonios pasiunea pentru fotbal si arta muzicala.
DANY D, un artist cu o prezenta versatila in lumea artistica romaneasca, aduce in atentia publicului sau o creatie unica, "Jugador Cosmico," un omagiu muzical adus celebrului fotbalist chilian Alexis SANCHEZ. Lansata sub semnatura talentatului compozitor, DANY D, si cu versurile poetului Rodrigo Guzman Barros, melodia este o calatorie emotionanta in lumea muzicala, dedicata unei figuri remarcabile din fotbal.
Aceasta compozitie muzicala a prins viata intr-un mod inocent, neașteptat si vibrant. Întorcând-se in tara dupa filmarile celui de a-l doilea videoclip pentru "Trilogia de los Besos”, DANY D s-a confruntat cu provocarea de a alege o poezie din culegerea "Amor Cosmico” a lui Rodrigo Guzman Barros, in doar 5 zile. Cu un simt artistic remarcabil, artistul a descoperit scurta o poezie captivanta, plina de emotie, care i s-a parut a fi perfecta pentru a fi transpusa intr-o melodie. De cele mai multe ori când vrem să ne exprimăm dragostea, afecțiunea, admirația și respectul pentru cineva e nevoie doar de câteva cuvinte, iar acele cuvinte sunt un univers întreg sentimente adunate in muzica, comentează DANY D care a scris muzica, scenariu și regia.

Cine este DANY D?

DANY D este Daniel Dobre originar din Transilvania, este cântăreț, compozitor și actor, absolvent al facultății de Teatru și Film “UNATC ILE Caragiale” la clasa lui Adrian Pintea, Valeria Sitaru si Vlad Logigan.

În 2006 a interpretat rolul lui Jesus în musicalul “Jesus Christ Superstar” în regia lui Adrian Pintea și sub coordonarea muzicală și vocală realizată de Sorina Creangă. În 2010 a interpretat rolul lui Che în muzicalul “Evita”.

Între 2010 și 2015 a coordonat în limba română și limba franceză spectacolul de teatru Cântăreața Cheală de Eugen Ionesco, în care a și interpretat rolul domnului Martin.

În 2015 a făcut figurație specială (supporting role) în filmul “See you Soon” alături de Liam McIntyre, actorul principal din serialul HBO Spartacus.

În 2016 a fost concurent “X Factor România” primind 4 de DA fiind văzut de Delia ca „o minune” iar de Carla’s Dream că un potențial câștigător.

În 2019 a jucat în filmul românesc “Regina Maria” în regia lui Alexis Sweet Cahill, interpretând rolului reporter din staff-ul Reginei României.

În 2019 își lansează cariera în industria muzicală din Mexic cu scruta telenovelă “Trilogia de los Besos” lansând deja două episoade muzicale primul în 2019 numit “Besos Criminales” iar al doilea în 2021 intitulat „No Me Mates”.

În 2022 alături de bună să prietenă Alessa Dinu, lansează o melodie dedicată tuturor celor care se iubesc și, de asemenea, celor care fac pasul spre căsătorie, varianta cu videoclip muzical realizat în 3 limbi (română, spaniolă și portugheză. Foarte curând și în arabă).

Rețele sociale

https://www.instagram.com/danyd.music
https://www.tiktok.com/@danyd.music
https://www.facebook.com/danyd.music
https://open.spotify.com/artist/1k6cAsIWj6SsH10XYyf9Hn
https://music.apple.com/us/artist/dany-d/1438053261

 

Cine este Rodrigo Guzmán Barros?

Rodrigo Guzmán Barros s-a născut în Santiago de Chile și de mic s-a apropiat de poezie.

A studiat Dreptul la Universitatea din Chile și, ca diplomat, a trăit mai bine de 25 de ani în străinătate, în țări precum China, Portugalia, Cuba, Peru, Brazilia, Vatican, Italia și România. În prezent, este ambasadorul Chile în Etiopia. Este și poet și a lansat două cărți de poezii în România: „Prontuario poético” în 2016 și „Díptico poético” în 2019, ambele publicate într-o ediție bilingvă (spaniolă-română).

Rețele sociale

https://www.facebook.com/rickiguzman
https://www.instagram.com/rickiguzman
https://twitter.com/Rickiguzman


https://www.youtube.com/watch?v=EYe2nAUWTus

fotbal muzica dany d rodrigo guzman barros alexis sanchez chile intermilano olympique de marseille fc barcelona la roja transilvania mi amor jugador cosmico sport eveniment poezie