Hotelul Cismigiu are un acoperis nou, rezistent si durabil

Hotelul Cismigiu, prima cladire construita pe Bulevardul Regina Elisabeta si un simbol al Capitalei interbelice, beneficiaza de un acoperis nou-nout. Hotelul, care pana acum nu facea decat sa strice peisajul urban, acesta fiind neglijat de autoritati inca din 1948, de cand a fost nationalizat de comunisti, a fost transformat intr-o cladire luxoasa care adaposteste apartamente de patru stele, spatii de birouri si spatii comerciale.

Reconditionarea Hotelului Cismigiu a insemnat, de fapt, construirea unei noi cladiri care pastreaza insa aceeasi fatada istorica. Interiorul a fost complet refacut, la fel si acoperisul, noua imagine fiind inaugurata la inceputul lunii Martie a.c.

Pentru a isi prelungi durata de viata, o cladire are nevoie de un acoperis sigur si rezistent, realizat din materiale de cea mai buna calitate, de catre o echipa de mesteri cu experienta. Acoperisul noului Hotel Cismigiu a fost realizat de Acopero, firma care a propus echipei de arhitecti, cat si beneficiarului (firma spaniola Hercesa), solutia tehnica pentru realizarea structurii de lemn si a invelitorii propriu-zise.

Acoperisul actual al hotelului are la baza configuratia originala, cea din anul constructiei – 1912, cat si acoperirea cu solzi a versantilor aflati in continuarea fatadelor cladirii. Fostul Palace Hotel dispune astazi de o invelitoare realizata din otel zincat la cald, vopsit in camp electrostatic, de culoare gri, cu o grosime de 0,6mm si o acoperire de zn de 350 g/mp. 

Tabla de otel folosita la acoperis este protejata cu un strat de vopsea poliuretanica, cu o durata de viata foarte mare, care are o serie de proprietati, printre care: protectie impotriva razelor UV, a fenomenelor meteorologice – ploaie, vant, grindina, ninsoare sau variatii bruste de temperatura.

In procesul de realizare a acoperisului Hotelului Cismigiu, echipa Acopero a folosit: solzi dreptunghiulari imbinati prin tehnica faltului simplu culcat, panouri de tabla faltuita imbinate prin tehnica faltului dublu, sistem de jgheaburi si burlane si diverse ornamente realizate manual cu ajutorul tehnicilor de tinichigerie clasica. Rezultatul: un acoperis nou-nout, modern si foarte rezistent, care va prelungi durata de viata a noului hotel.

Structura metalica de rezistenta a cladirii, o inovatie arhitecturala a acelor vremuri, a fost conceputa de renumitul Nicolae Pissiota, in timp ce varul acestuia, Arghir Culina, a fost arhitectul hotelului. Hotelul a apartinut familiei Pissiota pana in anul 1948. A urmat o perioada de degradare: de la unul dintre cele mai renumite hoteluri ale Micului Paris, Hotelul Cismigiu a devenit, cu timpul, o ruina. In anii 1970 a fost inchis, fiind dat in folosinta, in 1989, pentru a deveni camin al Facultatii de Teatru.

Hotelul mai era renumit si pentru beraria Gambrinus, luxosul restaurant de la parterul cladirii, un punct de intalnire pentru nume sonore ale acelor vremuri.

Printre proiectele din palmaresul Acopero, firma specializata in solutii si montaj sisteme de acoperisuri (de la structura la invelitoare si diverse accesorii), se numara si acoperisul Grand Hotel du Boulevard, un alt hotel simbol al Bucurestiului, ce dateaza din secolul al XIX-lea (inceputul anilor 1870) si care este situat in centrul Capitalei.

Noua infatisare transforma Hotelul Cismigiu intr-o cladire moderna, durabila si cu o structura foarte rezistenta, care va asigura un confort sporit tuturor celor care ii vor trece pragul. Astfel, hotelul isi va putea relua rolul de cladire emblematica a Bucurestiului. 

proiect acoperis hotel cismigiu palace firma acopero montaj sisteme tabla faltuita otel bucuresti invelitoare