Hidrateaza-ti tenul dupa o iarna grea!

 

Pe timpul iernii tenul isi pierde din vitalitate, devenind tern si lipsit de luminozitate. Odata cu schimbarea sezonului, rutina zilnica de ingrijire trebuie modificata sau adaptata noilor conditii climatice, pentru a optimiza nivelul de hidratare al tesutului. In plus, pentru sporirea efectelor se pot folosi masti cu ingrediente naturale, dar si cure de  detoxifierea a organismului, pe baza de produse apicole.

 

Ingrijirea zilnica

 

“Pentru recuperarea vitalitatii este important sa imbunatatim modalitatea de hidratare a tenului, folosind ingrediente care pastreaza structura pielii intacta prin reducerea impactului negativ cauzat de radicalii liberi, intaresc bariera naturala a pielii si ajuta toate celulele sa functioneze in parametrii normali.”, recomanda Neli Pfeiffer – specialist cosmetica apicola si fondatoarea Salonului de Cosmetica Apiestetic by Neli Pfeiffer.

 

In procesul de curatare se poate opta pentru un demachiant mai gras, chiar si in cazul tenurilor cu mult sebum, deoarece acesta are rol de decongestionare a stratului cornos. In completare este indicat un tonic fara alcool, sau chiar astringent (in cazul tenului mixt si gras), folosit pentru inlaturarea urmelor finale de demachiant si a excesului de grasime.

 

“Am sesizat ca pentru aceasta perioada este caracteristica problema tenului deshidratat, care provoaca un aspect lipsit de vitalitate. De aceea, sugeram schimbarea produselor de ingrijire, incepand de la lotiunile tonice, care ar trebui sa contina lavanda, flori de portocal sau trandafir, regasite in produsul Apiserum Lotion Astringent. Crema din rutina zilnica se poate baza pe acidul hialuronic, cum este cazul celor din gama Revita, iar pentru ochi se recomanda o textura fina, fara ingrediente iritante, din gama Biosbee. Utilizarea cremelor cu factor de protectie inclus va fi obligatorie, precum Apiserum cu FPS 5 cu laptisor de matca.”, dezvaluie Neli Pfeiffer.

 

Din rutina zilnica nu trebuie inlaturata crema nutritiva, care reface tesutul si mantaua protectoare a pielii si totodata asigura un nivel optim de hidratare. Pentru un ten deshidratat profund si cu aspect tern, imbatranit, se recomanda aplicarea produsului seara, pe tenul curatat in prealabil printr-un masaj usor, insistand pe zonele mai uscate ale fetei.

 

Dupa varsta de 26 de ani, zona ochilor trebuie sa beneficieze de o ingrijire atenta, pentru a stimula puterea de regenerare a celulelor. Cremele speciale utilizate trebuie sa aiba o textura fina si sa nu contina ingrediente iritante.

 

De asemenea, folosirea factorului de protectie solara este foarte important, deoarece apara pielea de UVA si UVB, impiedicand astfel imbatranirea prematura a tenului. Cremele cu un PH marit (ce depasesc indicele 9) trebuie evitate, la fel si folosirea sapunului, cu exceptia celor presate la rece care nu contin asa de multi iritanti si detergenti.

 

Masti naturale

 

Mastile naturale au o contributie importanta in restabilirea unui grad optim de hidratare, iar alegerea unor ingrediente naturale potrivite este esentiala pentru ca acestea sa aiba efectul scontat.

 

Un prim exemplu de masca naturala este masca cu miere. Ai nevoie de o lingurita de miere, un galbenus de ou si o lingurita de ulei de masline, de migdale sau jojoba, in functie de tipul de ten. Ingredientele trebuie amestecate bine, iar pasta obtinuta se aplica pe toata fata. In aceasta compozitie, mierea va reface structura pielii, iar uleiul o va hidrata.

 

O alta varianta este aceea a compreselor caldute, pentru care este necesara incalzirea unui ulei in cantitati mici (de jojoba, migdale sau masline). Acesta se aplica in strat subtire pe fata, apoi se pun comprese de tifon caldute inmuiate in apa plata sau minerala. In locul uleiului se poate folosi mierea de salcam sau de tei incalzita la bain-marie, urmand acelasi procedeu.

 

Curata din interior

 

“In timpul iernii, organismul acumuleaza foarte multe toxine, care devin vizibile si la nivelul tenului. Pentru a restabili carentele de vitamine si oligoelemente din organism, o cura de polen si laptisor de matca este foarte indicata.”, adauga Neli Pfeiffer.

 

Cercetari de laborator recente indica faptul ca polenul crud reechilibreaza flora bacteriana normala a intestinelor si contribuie la diminuarea pierderii de calciu din oase. De asemenea, acesta imbunatateste si activitatea creierului, scade efectul de oboseala, diminueaza stresul si starile depresive.

 

Daca polenul este administrat impreuna cu laptisorul de matca crud, toate efectele acestuia sunt amplificate, iar cele ale laptisorului sunt desavarsite. Polenul si laptisorul actioneaza sinergic, completandu-se unul pe celalalt si imbunatatind intregul efect asupra organismului aflat sub cura.

 

Despre Apiestetic by Neli Pfeiffer

 

De mai bine de 15 ani, echipa de profesionisti ai Centrului de Sanatate si Tratament Apiestetic by Neli Pfeiffer reuseste in cadrul tratamentelor dermato-cosmetice sa combine produsele apicole brute cu o linie de produse realizata in Laufen, Germania, create de catre dr. Nobis Arnold.

 

Liniile de tratament Neli Pfeifer Apiestetic si Dr. Nobis utilizeaza produsele stupului in stare bruta (miere, laptisor de matca, polen, propolis, pastura, ceara, venin de albine, apilarnil) combinate, dupa caz, cu extrase de flori si plante (portocal, hamamelis), alge, caviar, colagen, acid hialuronic, extract placentar, grasime de balena imbogatite cu vitamine esentiale si minerale intr-o formula unica, adaptata fiecarui client in parte, in functie de sex, varsta, tip de ten, anotimp.

 

Pentru detalii suplimentare va invitam sa accesati site-ul oficial Apiestetic by Neli Pfeiffer.

 

miere hidratarea tenului Apiestetic Neli Pfeiffer ingrijirea tenului