GRAMATICA LIMBII GERMANE, ACCESIBILA CU LINGHEA



Cu un sistem gramatical complicat, dar regulat, limba germana necesita de la bun inceput rabdare si munca. Chiar si o conversatie usoara presupune stapanirea unui volum mare de cunostinte. De aceea, am redus la minimum explicatiile din fiecare capitol, adaugand, in schimb, tabele cu exemple care permit o orientare rapida si usoara. Fiecare fenomen gramatical e prezentat alaturi de exemple atent alese pentru a reda o imagine fidela a lumii contemporane. Am pus accent pe aspectele importante pentru comunicarea obisnuita si pe cele unde diferenta fata de limba romana este semnificativa. De exemplu, sunt tratate in capitole separate adverbele de directie hin si her, folosirea articolelor, constructia propozitiei in limba germana sau valentele cuvintelor. Am ales doar sa amintim acele fenomene gramaticale rar intalnite in limbajul curent.

Gramatica insumeaza 176 de pagini, organizate in 12 capitole si 120 de subcapitole, si este realizata in conformitate cu cele mai noi reguli ortografice. Alaturi de explicatiile de ordin gramatical, am adaugat si o lista a verbelor neregulate, a noilor norme ortografice precum si un index detaliat care sa va usureze munca. In realizarea acestui ghid gramatical, expertii nostri s-au bazat pe o vasta experienta in domeniul dictionarelor si au consultat numeroase alte ghiduri gramaticale. Suntem convinsi ca gramatica noastra va fi utila nu doar studentilor si profesorilor, ci tuturor celor care se intalnesc cu limba germana in practica.

Editura Linghea, cu sediul principal la Brno (Cehia) si filiale in cinci tari europene, are peste 14 ani de experienta in dezvoltarea tehnologiei instrumentelor lingvistice. Publicam ghiduri de conversatie in cinci tari simultan - Cehia, Slovacia, Polonia, Germania si Romania - iar numarul total de ghiduri Linghea depaseste 100 de titluri. In afara de edițiile tiparite pregatim si versiuni electronice pentru Windows, Windows Mobile, iPhone/iPad sau Android. Mai multe detalii pe: www.linghea.ro Contactati-ne pentru comenzi si informatii la adresa de e-mail info@linghea.ro sau la sediul Editurii Linghea din Timisoara, str. Memorandului nr. 21 (tel. 0356 71 12 11). 

gramatica germana Linghea limbaj contemporan