Ghidul de tinuta al barbatului elegant

 

Chiar daca se spune ca sacoul este piesa de rezistenta a unui costum, camasa are un rol la fel de important. Ea are un rol vital atat in definirea stilului personal, dar si in sporirea increderii in sine (cu atat mai mult cu cat sunt modificate si adaptate pentru fiecare corp in parte).

Cum se aleg camasile barbatesti?

Cele mai multe camasi barbati de pe piata sunt facute special pentru a rezista la spalari succesive. Sunt asa-numitele camasi de consum, care nu costa foarte mult, dar care confera totusi un aspect placut oricarei tinute.

Alegerea unei camasi barbatesti se face in functie si de conditiile de munca sau de codul de tinuta impus. De exemplu, pentru un dineu sau un eveniment in care invitatii poarta un tuxedo/frac se recomanda achizitionarea unei camasi frantuzesti (sunt recunoscute usor prin manecile si gulerele specifice). Pentru tinutele de tip office sau business re recomanda camasi cu guler mediu de culoare alba sau albastru. Ele pot fi asociate foarte usor cu nuante de roz inchis, de gri sau chiar de culoarea lavandei (combinatia albastru-lavanda e foarte la moda). In principiu, cravata nu trebuie sa se asorteze cu sacoul, dar sacoul ar trebui sa aiba o culoare complementara sau macar sa aiba aceeasi culoare (de preferinta o nuanta mai inchisa) spune Maryam.

Pot fi incluse camasile cu modele in tinutele de business? Desigur! De preferinta, ele ar trebui sa nu aiba nasturi in dreptul gulerului, intrucat scade mult din factorul de eleganta. Pot fi purtate atat impreuna cu veste, cat si cu pardesie pe timpul anotimpului friguros.