Gardul electric, cea mai eficienta metoda de protectie

    Gardul electric devine de la un an la altul o metoda tot mai preferata de agricultorii si crescatorii de animale din intreaga lume. In general acestea sunt utilizate pe scara larga la ora actuala in tarile vestice, insa in ultimii ani acesta a inceput sa fie utilizat, timid ce e drept si in tara noastra. In prezent, cererile pentru aceste tipuri de garduri se dubleaza din dorinta de a-si proteja proprietatile agricole cat mai eficient, mai ales impotriva mistretilor care distrug adesea recolte intregi.







      Gard electric - Evolutiadan.ro


    Utilitatea unui gard electric nu este data numai de faptul ca acesta poate proteja recolta de diferiti pradatori, dar acesta poate delimita eficient si permimterul animalelor domestice. Gardul electric produce un soc de intensitate redusa si intr-o perioada foarte scurta de timp creand o senzatie neplacuta atat animalelor cat si persoanlelor care vin in contact cu acesta. In cazul animalelor, aceasta delimitare este eficienta deoarece dupa cateva socuri, animalele din perimetrul respectiv vor evita sa-l mai atinga.


    Sistemul unui gard electric este compus astfel din 4 elemente, respectiv un generator, responsabil cu emiterea socurilor electrice, firele menite sa imprejmuiasca proprietatea, un sitem de impamantare destinat inchiderii circuitului electric intre vietuitoarele din interiorul acestuia si si sol , precum si stalpii necesari sustineri firelor. Datorita modalitatii de functionare a acestuia, multe persoane considera acest mod de protectie drept unul controversat si adesea vatamator pentru animale. Realitatea este insa complet diferita, socurile produse de aceste garduri au o intensitate mult prea redusa pentru a provoca vatamari corporale.


    Avantajele gardului electric de la Evolutiadan sunt multiple si aduc totodata costuri de intretinere mult mai scazute in comparatie cu gardurile conventionale. Gardul electric nu necesita un numar mare de stalpi iar acestia sunt mult mai subtiri. Sarma utilizata este simpla, sau banda cu insertie de lita in detrimentul sarmei ghimpate care pot rani de-a dreptul animalele. Totodata, prin utilizarea acestui tip de gard, nu mai este necesara angajarea unui paznic care, dupa cum bine stim presupune costuri aditionale.


    Din punct de vedere al preturilor, trebuie sa stiti ca acestea variaza in functie de particularitatile fiecarui tip de gard in parte. Destinatia acestora este deasemenea un factor determinant in ceea ce priveste costul unui astfel de gard. Spre exemplu daca gardul este utilizat pentru delimitarea unui perimetru destinat pasarilor, vei avea nevoie de mai multe fire pentru imprejmuirea acestuia, altminteri pasarile pot parasi acest perimetru cu usurinta. Tipul de generator ales de asemenea influenteaza preturile unui sistem complet de gard electric.


 

gard electric