Forumul German Brașov se reînnoiește

Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania - Filiala Brașov a organizat vineri, 17. Martie 2023 o recepție de primăvară pentru a marca un nou început în activitatea asociației. La eveniment au participat Ambasadoarea Republicii Austria, excelența sa Mag. Adelheid Folie și Subsecretarul de Stat Thomas Șindilariu de la Departamentul pentru Relații Interetnice. De asemenea au fost prezenți Directorul Executiv al Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania, Winfried Ziegler și Președintele Forumului Democrat al Germanilor din Județul Brașov, Bernhard Heigl, ambele organizații nu doar puternic legate de un statut în mare parte comun, ci și în strânsă colaborare. În urma înregistrării asociației ca persoană juridică, se dorește adresarea unui public mai larg, nu doar pentru a sprijini comunitatea germană, ci și pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, pentru a promova cultura și istoria germană din Brașov .

FDGR Bv invită toți doritorii să se înscrie în calitate de membru sau simpatizant, pentru a beneficia de avantajele pe care le oferă, în special accesul la evenimentele culturale organizate de asociație. Acestea includ concerte, expoziții, prelegeri, participarea la trupa de dansuri tradiționale, fanfara de tineret, seri de film, workshop-uri, excursii, târguri, spectacole de teatru și multe altele. Evenimentele se adresează atât copiilor și tinerilor, cât și adulților sau persoanelor vârstnice. Pe lângă acest aspect, aveți și posibilitatea de a susține și promova limba germană în Brașov și în împrejurimi dar și să vă bucurați alături de Forumul German de tradițiile săsești.

Prin intermediul evenimentelor culturale, FDGR Bv își propune să promoveze și să împărtășească bogăția și diversitatea culturii germane.

În viitorul apropiat sunt planificate următoarele evenimente deschise publicului brașovean: un târg de Paște în data de 1 aprilie, organizat de grupul de lucru manual la sediul organizației pe str. Dr. Gh. Baiulescu nr. 2, care va include articole tricotate, cusute, croșetate, pictate și alte cadouri unice realizate de doamnele harnice, lucruri pe care le puteți achizitiona la acest eveniment.

De asemenea, în data de 6 aprilie va avea loc la Centrul Cultural Reduta un spectacol de teatru în limba română intitulat "Dispariții" de Elise Wilk, în cadrul seriei de evenimente denumită "Trauma - Memorie - Vindecare" ce va avea loc în perioada 5 - 10 aprilie. Intrarea este liberă.

Mai multe detalii despre evenimente pot fi găsite pe pagina de internet www.fdgrbv.ro sau pe Facebook și Instagram.

FDGR Brașov îi invită pe toți cei care doresc să se implice în promovarea și păstrarea valorilor culturale germane în Brașov să îi fie alături.

Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania (FDGT) este organizația minorității germane din Transilvania. Fondată în anul 1990, FDGT reprezintă interesele comunității germane din Transilvania, luptând pentru păstrarea identității culturale și lingvistice, precum și pentru protejarea drepturilor și libertăților minorității germane din România. Totodată asociația se angajează pentru relaţii bune cu poporul român şi cu celelalte minorităţi naţionale.

 

#fdgrbv #dfdk #forumulgerman #forumkronstadt