Fii Voluntar European Contributie Implicare Sanse Egale

ONG




 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

                                                                                      Buzău, 16 noiembrie 2011

 

 

 

 

 

Partida Romilor „PRO-EUROPA” Filiala Buzău organizează în data de 16 noiembrie a.c., orele 11:30 – 14:30  la Hotel Pietroasa, Buzău, Piaţa Daciei, nr. 1,  conferinţa campaniei de informare “Fii Voluntar European! Contributie, Implicare, Sanse Egale!”.

 

Conferinţa reuneşte atât reprezentanţi ai autorităţilor locale, voluntari, cât şi reprezentanţi ai comunităţilor locale şi ai angajatorilor, într-o dezbatere pentru încurajarea implicării în activităţi comune în scopul integrării pe piaţa muncii a persoanelor supuse riscului de excluziune socială.

 

Campania de informare, derulată în perioada septembrie – noiembrie 2011, se desfăşoară în cadrul proiectului “Centrele de Incluziune Socială - oportunitate pentru facilitarea participării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile”, care are ca obiectiv general promovarea de măsuri specifice pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii a unui număr de 4210 de persoane vulnerabile în cele 8 regiuni de dezvoltare.

 

Proiectul „Centrele de Incluziune Socială - oportunitate pentru facilitarea participării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.2. „Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.

 

 

 

Persoană de contact:

 

George Anton – Presedinte, Tel. 0757.671.074

 

Roxana Anton - Responsabil de centru, Tel. 0769.763.736

 

E-mail: cisbuzau@gmail.com





COMUNICAT DE PRESA

Bucuresti, 30 noiembrie 2011

 

Institutul pentru Politici Sociale, in parteneriat cu Asociaţia Glasul Romilor Pro-Europa, Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj Filiala Bistrita, Fundatia Solidaritate si Speranta, Asociatia Vasiliada, Asociatia Pro Tinerete, Fundatia Filantropia Timisoara si Partida Romilor „PRO-EUROPA” Filiala Buzau, a derulat in perioada septembrie – noiembrie 2011 in municipiul Bucuresti si judetele Teleorman, Bistrita-Nasaud, Iasi, Dolj, Craiova, Timis si Buzau campania de informare „Fii voluntar european! Contributie, Implicare, Sanse egale!”.

Campania vizeaza promovarea voluntariatului in activitatile dedicate integrarii pe piata muncii a persoanelor supuse riscului de excluziune sociala, iar in cadrul acesteia s-au organizat in fiecare judet de implementare conferinte de presa si sesiuni interactive de instruire ce au reunit atat reprezentanti ai autoritatilor locale, voluntari, cat si reprezentanti ai comunitatilor locale si ai angajatorilor, intr-o dezbatere pentru incurajarea implicarii in activitati comune in scopul facilitarii participarii pe piaţa muncii a acestor categorii de persoane.

Campania este parte integranta din proiectul „Centrele de Incluziune Sociala - oportunitate pentru facilitarea participarii pe piata muncii a grupurilor vulnerabile”, care are ca obiectiv general promovarea de masuri specifice pentru facilitarea accesului pe piata muncii a unui număr de 4210 de persoane vulnerabile în cele 8 regiuni de dezvoltare.































Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.2. „Imbunatatirea accesului si participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”.


Persoane de contact:

Marius Ionita – Coordonator PR (0724397334 – marius@politicisociale.ro)

Veronica Puiu – Responsabil PR (0757115351 – veronica.puiu@politicisociale.ro)

www.politicisociale.ro ; www.facebook.com/centrelecis

voluntar