Modele de incluziune studiate la "ele acasa"

ONG



De asemenea, in program sunt incluse: prezentarea proiectului “Alianta pentru Dezvoltarea Economiei Sociale” , precum si discutii pe baza legii 448/2006 si a integrarii profesionale a persoanelor cu dizabilitati, a altor modificari legislative din domeniul economiei sociale. 

 

Programul vizitelor este urmatorul:

 

1.MOTIVATION S.R.L.

Perioada: 4-5 octombrie 2011

Domenii de activitate: adaptari scaune rulante in functie de nevoile utilizatorului, adaptari auto pentru persoanele

cu dizabilitati locomotorii, realizare de lumanari parfumate si produse decorative din ipsos, lut, pasta FIMO, cultivare si comercializare legume din cele doua sere din Bragadiru, reciclare hartie, tipografie digitala. 

Adresa: localitatea Buda, judetul Ilfov, www.motivation.ro

 

2.UTIL DECO Mures 

Perioada: 5-6 octombrie 2011

Domenii de activitate: confectionare lumanari (decorative, nunta, botez), creatie materiale publicitare (pliante, 

brosuri, afise etc.), produse de legatorie-tipografie (agende, calendare, rame foto, albume foto si alte articole), 

servicii de listare si multiplicare, servicii de arhivare. 

Adresa: Str. Cosminului nr. 14, Tg. Mures, www.utildeco.ro

 

3.UTIL DECO Constanta 

Perioada: 5-6 octombrie 2011

Domenii de activitate: confectii (lenjerii de pat, fete de masa, perne de corp, perne pentru gravide si perne travel), legatorie-tipografie (agende, calendare, rame foto, albume foto si alte articole), servicii de listare, multiplicare si creatie materiale publicitare. 

Adresa: Str. Ion Tautu nr. 16, Constanta, www.utildeco.ro

 

Activitatile se adreseaza reprezentantilor institutiilor care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesionala a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate si care au infiintate structuri de economie sociala (ateliere de terapie ocupationala/ateliere protejate/unitati protejate) sau doresc sa dezvolte programe de economie sociala, atat autoritati locale, cat si organizatii neguvernamentale si se realizeaza in cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de ADV Romania, in parteneriat cu DGPPH - MMSF, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala ”Il Poliedro” Italia si co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”.  

Precizam ca intentia echipei de proiect este sustinerea si intarirea sectorului economiei sociale, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania fiind prima organizatie romaneasca ce a realizat Targul National al Unitatilor Protejate (editia I, decembrie 2010, la Iasi  si editia II-a, august 2011, la Constanta), site-ul www.unitatiprotejate.ro cu versiunea in engleza www.socialeconomyeurope.eu , precum si site-ul www.jobdirect.ro – primul Centru de resurse online pentru ocuparea in munca a persoanelor cu handicap.

 

Detalii despre eveniment va pot fi oferite de Mihaela Munteanu, director dezvoltare si comunicare al ADV Romania, tel. 0740513864, e-mail: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro sau de care coordonatorul proiectului - Anca Prisacaru la tel. 0232 275 568 sau prin e-mail: anca.prisacaru@alaturidevoi.ro.