Festivalul PRIMÄ‚VARA POEÅ¢ILOR - 14e LE PRINTEMPS DES POETES la Suceava


CONSILIUL JUDETEAN SUCEAVA
Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera”
Alexandria Librarii
Colegiul National „Stefan cel Mare” Suceava
Colegiul De Arta „Ciprian Porumbescu”
Colegiul Tehnic „Mihai Bacescu” Falticeni
Clubul La Fierarie
Shopping City Suceava – City Gallery
Vorba Buna


Organizeaza
In perioada 5-24 martie 2012
Editia a 14-a in Franta
Editia a 7-a in Bucovina


Festivalul  Francofon
LE PRINTEMPS DES POÄŒTES
                
PRIMAVARA POETILOR


TEMA ANULUI 2012:

ENFANCES – COPILARII

PRINCIPIUL FESTIVALULUI:
LIBERTATE, MULTICULTURALITATE SI DIVERSITATE LINGVISTICA

Festivalul are o agenda complexa de evenimente, intre care se numara workshopuri de literatura, intalniri cu cititorii, colocvii cu elevii si iubitorii de cultura, spectacole si recitaluri, ateliere de scriere creativa, lecturi publice in spatii clasice sau neconventionale, conferinte,  lansari de carte, dezbateri, auditii si proiectii video. Calendarul evenimentelor poate fi consultat mai jos.

Inaugurat in anul 2011 de scriitoarea Angela Furtuna, Premiul IULIA LEO MIZA va fi decernat si anul acesta, la Colegiul „Stefan cel Mare”, in semn de omagiu fata de memoria unuia din cei mai mari dascali si oameni de cultura bucovineni si romani, si ca semn de pretuire pentru munca si eforturile unei tinere sperante a culturii noastre viitoare. Premiul are, intre sponsorii principali, pe fiul personalitatii omagiate, anume Dr. Cristian I. Leo Miza.

Atelierele de scriere creativa si lectura functioneaza in patru zile ale festivalului: pe 8 martie, ora 12, ca si pe 12 si 13 martie, 21 martie, ora 18, la Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei.

Festivalul celebreaza prin programe speciale Ziua Internationala a Francofoniei, pe 20 martie, precum si Ziua Mondiala a Poeziei, pe 21 martie.

5 – 24 MARTIE 2012
FESTIVALUL LE PRINTEMPS DES POÄŒTES – PRIMAVARA POETILOR

CALENDAR DE EVENIMENTE


6 martie, ora 10 – Aula Colegiului „Stefan cel Mare” Suceava– Workshop: LITERATURA SI ARTELE: O CALE DE A TRAI FRUMOS SI O FORMA DE AUTOCUNOASTERE. ENFANCES - COPILARIILE (despre copilariile individului, ale fiintei sociale, ale omului, ale societatii, ale umanitatii. Despre copilarii, ca stari de maxima creativitate). LECTURI PUBLICE. Creatie francofona si creatie in limba romana. Decernarea Premiului IULIA LEO MIZA.

8 martie, ora 12 – Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei – Video-Art Paris. Versailles. Istoria francofoniei in Romania si in Bucovina: de la Enfances la  Le Printemps des Počtes. Atelier de scriere creativa si lecturi publice. Cine-poeme.


10 martie, ora 18 – Shopping City – City Gallery - Recitaluri de poezie si concerte, in parteneriat cu Margareta Lupascu&Vorba Buna&Clipe de ragaz pentru suflet.

12 martie, ora 18 – Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei – Video-Art. Dada. Atelier de scriere creativa. Cine-poeme.


13 martie, ora 18 – Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei – Video-Art. Avangarda. Atelier de scriere creativa. Cine-poeme.

14 martie, ora 16 – I. Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei. Conferintele Bibliotecii: Marius IANUS - De la Fracturism la Dumnezeu. II. Lansare de carte: O noapte si o dimineata, Ed. Garafina, 2010.

      III.  Ora 20: La Fierarie. Jam Session de Poezie&Muzica.

16 martie, ora 10.30 – Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu”: Relatia dintre creatia literara si creatia plastica.  Workshop moderat de Angela FURTUNA si Catalin CHIFAN.



 - 17 martie, ora 12-14 – Biblioteca Bucovinei, Sala de Arte, Atelierele PROLOGOS. Workshop de literatura, lecturi publice, vido-art, dezbateri. Moderator: Angela FURTUNA si Crenguta GROSAR.


18 martie, ora 11 – Piata Drapelului. Poemele orasului de creta pentru copii: graffiti si poezie. Cu concursul Gradinitei Maria Montessori si al Palatului Copiilor.

20 martie, ora 11 – Colegiul  « Mihai Bacescu » Falticeni : ZIUA INTERNATIONALA A FRANCOFONIEI. A. Poezie - Spiritualitate - Arta de a trai : Angela FURTUNA. B. Recitaluri  muzicale instrumentale sustinute de elevii de la Colegiul National "Ciprian Porumbescu". C. Poezie crestina. In cautarea omului de lumina - Marius IANUS. Recitaluri de poezie.


21 martie, ora 18 – Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei – ZIUA MONDIALA A POEZIEI. Video-Art. Atelier de scriere creativa si lecturi publice.


24 martie, ora 14 – Parcul de lectura Alexandria Librarii din Shopping City – Recitaluri si lecturi publice. SUCEAVA CITESTE – editia a V-a.



COORDONATOR 
FESTIVALUL PRIMAVARA POETILOR
ANGELA FURTUNA


bilioteca bucovinei primavara poetilor angela furtuna alexandria librarii