Expozitie de fotografii-document: De la emigrare la integrare

Asociatia Italienilor din Romania – RO.AS.IT. organizeaza, in perioada 10 noiembrie – 10 decembrie, expozitia de fotografii-document  “De la emigrare la integrare”, care prezinta istoria in imagini a etnicilor italieni din Romania. Evenimentul este gazduit de Muzeul National de Istorie a României si are în program mai multe manifestari cultural-artistice, dintre care enumeram:
- proiectarea filmului documentar “Despre italienii din România”, realizat de Anca Filoteanu (joi, 18 noiembrie);
- “Contributii italiene în cultura româneasca”, prezentate de dott. Antonio Rizzo si prof. dr. Doina Paron Floristean (joi, 25 noiembrie);
- spectacol de cântece si dansuri traditionale cu elevii Liceului “Dante Alighieri” si întâlnire cu tineri de diferite etnii si cu actorul Adrian Paduraru, în spiritul proiectului “O seara, o minoritate” (vineri, 3 decembrie);
- prezentarea romanului “Bucurestiul în alb si negru”, scris de Giancarlo Repetto, lector la Liceul “Dante Alighieri” (miercuri, 8 decembrie).
Vernisajul expozitiei “De la emigrare la integrare” va avea loc miercuri, 10 noiembrie, de la ora 13.30, sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei la Bucuresti. Proiectul este realizat cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul de Relatii Interetnice, al Ministerului Culturii si Patrimoniului National si al Muzeului National de Istorie a României. Sponsorii evenimentului sunt Don Raffaele si SC Elido Trading SRL.

Muzeul de Istorie RO.AS.IT. Expozitie Italieni Fotografii