Echilibrul acid/alcalin pH

Unul dintre cele mai importante beneficii ale practicii qigong in ceea ce priveste ingrijirea preventiva a sanatatii este modul rapid in care echilibreaza nivelul pH-ului din sange, din sucurile gastrice si din alte fluide corporale.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale practicii qigong in ceea ce priveste ingrijirea preventiva a sanatatii este modul rapid in care echilibreaza nivelul pH-ului din sange, din sucurile gastrice si din alte fluide corporale. Aciditatea excesiva cronica produce o afectiune caracterizata prin dezechilibrul pH-ului si scaderii nivelului alcalin, cunoscuta sub numele de "acidoza", care a devenit un factor cauzal principal al multor afectiuni degenerative comune din ziua de azi. Acest lucru se datoreaza proprietatilor puternice ale dietelor moderne de a crea acizi, mai ales in cazul carnii, al produselor lactate si amidonului si zaharului rafinat. Stresul si extenuarea produc si ele acid in exces la nivelul sangelui si muschilor.

Prin qigong, in special prin respiratia profunda, se restabileste nivelul alcalin in sange de fiecare data cand este practicat. Aceste efect de alcalinizare este legat de oxigenare: echilibrul adecvat al pH-ului (acid-alcalin) poate fi mentinut doar cand exista o cantitate suficienta de oxigen in sange. In schimb, deficienta de oxigen predispune sangele si alte fluide corporale la aciditatea in exces. Amintiti-va ca aciditatea excesiva si oxigenul insuficient sunt cele doua conditii d edezechilibru care predispun tesuturile la dezvoltarea cancerului. Astfel, practica qigong ajuta la prevenirea cancerului prin corectarea celor doua dezechilibre principale asociate cu dezvoltarea sa si restabilirea nivelului alcalin.

Medicii francezi Peschier si Walter Michel mentioneaza beneficiile preventive pentru sanatate ale respiratiei profunde, dupa cum urmeaza:

Este posibil ca fiecare dereglare organica sau functionala care duce la stari de boala sa reactioneze macar la influenta respiratiei controlate, daca nu poate fi intotdeauna vindecata prin intermediul acesteia.
REspiratia controlata este cea mai uimitoare metoda cunoscuta de marire a rezistentei organice...Exista intotdeauna o imunitate naturala atribuita echilibrului ionic din sange si care depinde de respiratie...Aceasta ii confera echilibrului acid-alcalin o regularitate care se restabileste odata cu fiecare respiratie.

echilibru alcalin qigong corp bazic alcalin