Designerul FLORIN DOBRE si-a prezentat in premiera in Romania colectia “Panta Rhei”



Premiera româneascã a colecþiei cu care FLORIN DOBRE s-a remarcat la Paris (18 ianuarie, Palatul Behague) ºi a fost consemnatã de publicaþiile “Le Monde” ºi “Le Figaro”, a fost un spectacol în sine. Cele 28 de ansambluri au oferit asistenþei radiografia unei evolutii a stilurilor, cu pendulãri între armonii perfecte ºi asimetrii frapante, fiind, în ansamblul lor, transpunerea unei idei pe care designerul a enunþat-o stilistic – “degradarea valorilor umane, paradoxal, in contextul evolutiei societatii”  Designerul a punctat ºi de aceastã datã, prin tuºele de eleganþã care se regãsesc în final in toate propunerile sale fie ludice, misterioase, incitante, dramatice sau ironice! Curajoasa si unica a fost si decizia de a trimite pe scena personaje considerate iconice, tabu dar si proscrisi ai societatii  precum si a transpune stilistic rasturnarea de valori si cutume a societatii actuale si schimbarea rolurilor celor doua sexe. ( aristocratul elegant, studentul silitor, extremistul radical, travestitul, artistul neinteles, tanarul dependent, cuceritorul fara scrupule precum si diva inabordabila, barbatii imbracati in haine femeiesti  si extrema masculinizare a femeii)

 

Piesa centralã a colecþiei a fost costumul care, de data aceasta, a trecut prin transformãri de formã ºi structurã, materialele fiind dintre cele mai variate ºi mai atent alese – stofã, tweed, piele naturalã, astrahan, lânã dar si dantelã, plasa metalica, matase – culorile variind ºi ele de la gri ºi negru pânã la oliv, brun, granat sau argintiu.

 

„Am ales o temã foarte elaboratã. Colecþia se numeºte „Panta Rhei / Totul curge” ºi a fost imaginatã ca un mesaj de susþinere a aspectelor pozitive ºi a valorilor umane esenþiale, a celor care au trecut vremurile ºi timpurile ºi care fac viaþa ºi relaþiile cu ceilalþi frumoase ºi trainice. Am ales însã ca acest mesaj sã fie prezent sub forma unei poveºti dramatice ce portretizeazã degradarea umanã ce vine, paradoxal, odatã cu „evoluþia” societãþii”, spune FLORIN DOBRE.

 

Nonconformismul designerului FLORIN DOBRE, dar ºi talentul sãu nativ în ceea ce priveºte moda s-au pus în valoare prin conceptul show-lui. Locul ales pentru prezentare a fost un spaþiu cu o vibrantã încãrcãturã artisticã – Atelierul de Producþie (declarat in mediile underground un adevarat “Loc de expresie al artei contemporane” ), muzica originala a fost asiguratã, prin live performance de Paul Sensor & Mara (www.kultstudio.ro), iar prestaþia modelelor a depãºit clasica defilare, fiind ea însãºi o reprezentaþie dramaticã sa atitudinii si moravurilor vremurilor.

 

Machiajul modelelor a fost asigurat de Atelier Paris ºi a completat þinutele, evoluând de la discret spre tuºele puternice, teatrale iar coafura a fost semnata Peter Brooks.

 

Parteneri ai evenimentului au fost: AZAY, VINIBUONI, Hotel Moxa, PROMO APPAREL.

Online marketing Partners: Kondiment Group (www.kondiment.ro)

Music: Live performance by Paul Sensor & Mara (www.kultstudio.ro)

Video: Urban Friends Republik

Make Up: Atelier Paris

Hairstyle: Peter Brooks

Fotografi: Vali Barbulescu, Oltin Dogaru, Bogdan Catargiu

Susþinãtor principal: JAGERMEISTER

 

Contact: evenimente.stup@gmail.com, 0735 896 633

www.FlorinDobre.ro

 

florin dobre designer roman panta rhei prezentari de moda florindobre.ro