De ce atitudinea este mai importantă decât IQ

Cand vine vorba de succes, este usor sa ne gandim ca oamenii binecuvantati cu creierele vor inevitabil sa ne lase pe restul dintre noi in praf. Dar noi cercetari de la Universitatea Stanford va vor schimba parerea (si atitudinea).
Psihologul Carol Dweck si-a petrecut intreaga cariera studiind atitudinea si performanta, iar ultimul sau studiu arata ca atitudinea ta este un predictor mai bun al succesului tau decat IQ-ul tau.
Dweck a constatat ca atitudinile de baza ale oamenilor se incadreaza in una dintre cele doua categorii: o mentalitate fixa   sau o mentalitate de crestere. Cu o mentalitate fixa, credeti ca sunteti cine sunteti si nu va puteti schimba aceasta ne da IQ-ul. Acest lucru creeaza probleme atunci cand sunteti provocat, deoarece orice lucru care pare a fi mai mult decat puteti face fata va va face sa va simtiti fara speranta si coplesit.

Oamenii cu o mentalitate de crestere cred ca se pot imbunatati cu efort si le vor creste iq. Ei ii depasesc pe cei cu o mentalitate fixa, chiar si atunci cand au un coeficient de coeficienta intelectuala mai mic, deoarece imbratiseaza provocari, considerandu-le ca oportunitati de a invata ceva nou.

Bunul simt ar sugera ca a avea capacitate, ca si a fi inteligent, inspira incredere. O face, dar numai in timp ce merge este usor. Factorul decisiv in viata este modul in care gestionati dezavantaje si provocari. Oamenii cu o stare de spirit de crestere intampina neplaceri cu bratele deschise.

Gestionarea cu succes a riscului necesita o prima abordare a oamenilor
Potrivit lui Dweck, succesul in viata se refera la modul in care te descurci cu esecul. Ea descrie in acest fel abordarea esecului persoanelor cu mentalitate de crestere,

,,Esecul este informatie - il etichetam esec, dar seamana mai mult cu,, Acest lucru nu a functionat si sunt o solutionare a problemelor, asa ca voi incerca altceva ".

Indiferent de ce parte a graficului pe care va incadrati, puteti face schimbari si dezvoltati o stare de spirit de crestere. Ceea ce urmeaza sunt cateva strategii care va vor regla mintea si va vor ajuta sa va asigurati ca este cat se poate de orientata spre crestere. Aceasta presupune sa ai un nivel de iq ridicat. Daca vrei sa-ti calculezi nivelul de inteligenta IQ, poti face un teste gratis pe IqTest.ro si iti va calcula in catevaq secunde iq-ul tau.

Nu ramane neputincios.

Toti lovim momente cand ne simtim neputinciosi. Testul IQ este modul in care reactionam la acel sentiment. Putem fie sa invatam de la el si sa mergem inainte sau sa-l lasam sa ne traga in jos. Exista nenumarate persoane de succes care nu l-ar fi facut niciodata daca ar fi cedat sentimentelor de neputinta: Walt Disney a fost concediat de la Steaua din Kansas Citypentru ca ,,ii lipsea imaginatia si nu avea idei bune", Oprah Winfrey a fost concediata de la locul de munca ca ancora TV in Baltimore pentru ca a fost ,,prea investita emotional in povestile ei", Henry Ford a avut doua companii de masini esuate inainte de a reusi cu Ford si Steven Spielberg a fost respins de Scoala de Arte Cinematice a USC de mai multe ori. Imagineaza-ti ce s-ar fi intamplat daca oricare dintre acesti oameni ar fi avut o gandire fixa. Ar fi cedat la respingere si ar fi renuntat la speranta. Oamenii cu o stare de spirit de crestere nu se simt neputinciosi, deoarece stiu ca pentru a avea succes, trebuie sa fii dispus sa esuezi din greu si apoi sa sara inapoi.

Fii pasionat.
Oamenii imputerniciti isi urmaresc necontenit pasiunile. Intotdeauna va fi cineva care este mai talentat in mod natural decat tine, dar ceea ce iti lipseste talentul , poti compensa pasiunea. Pasiunea oamenilor imputerniciti este ceea ce determina cautarea lor fara precedent de excelenta. Warren Buffett iti recomanda sa gasesti pasiunile tale cele mai adevarate folosind tehnica 5/25: Noteaza cele 25 de lucruri care te intereseaza cel mai mult. Apoi, intindeti partea de jos 20. Restul 5 sunt adevaratele tale pasiuni. Orice altceva este doar o distragere.

Ia masuri.
Nu este faptul ca oamenii cu o stare de spirit de crestere sunt capabili sa-si depaseasca temerile, deoarece sunt mai curajosi decat ceilalti dintre noi; Doar ca stiu ca frica si anxietatea paralizeaza emotiile si ca cea mai buna modalitate de a depasi aceasta paralizie este de a lua masuri. Oamenii cu o mentalitate de crestere sunt imputerniciti, iar oamenii imputerniciti stiu ca nu exista un moment cu adevarat perfect pentru a merge mai departe. Atunci de ce sa astepti unul? Actiunea transforma toata ingrijorarea si ingrijorarea dvs. in legatura cu esecul intr-o energie pozitiva si concentrata.

Apoi parcurgeti mile suplimentare (sau doua).Oamenii imputerniciti dau totul, chiar si in zilele lor cele mai rele. Se imping intotdeauna pe ei insisi sa parcurga kilometrul suplimentar. Unul dintre elevii lui Bruce Lee alerga cu trei mile in fiecare zi cu el. Intr-o zi, erau pe punctul de a atinge marcajul de trei mile, cand Bruce a spus: ,,Hai sa mai facem doua". Elevul sau a fost obosit si a spus: ,,O sa mor daca mai alerg doi." Raspunsul lui Bruce? "Atunci fa-o." Elevul sau a devenit atat de suparat incat a terminat cei cinci kilometri intregi. Epuizat si furios, s-a confruntat cu Bruce despre comentariile sale, iar Bruce i-a explicat astfel: ,,Inceteaza si s-ar putea sa fii si tu mort. Daca puneti intotdeauna limite asupra a ceea ce puteti face, fizic sau orice altceva, se va raspandi in tot restul vietii. Se va raspandi in munca voastra, in moralitatea voastra, in intreaga voastra fiinta. Nu exista limite. Exista platouri, dar nu trebuie sa stai acolo; trebuie sa treci dincolo de ele. Daca te omoara, te omoara. Un barbat trebuie sa-si depaseasca constant nivelul. "

Daca nu te imbunatatesti in fiecare zi, atunci e foarte probabil sa te inrautatesti - si ce fel de viata este asta?

Asteptati rezultate.
Oamenii cu o mentalitate de crestere stiu ca vor esua din cand in cand, dar nu ii lasa niciodata sa-i impiedice sa obtina rezultate. Asteptarea rezultatelor va mentine motivat si alimenteaza ciclul de abilitare. La urma urmei, daca nu crezi ca vei reusi, atunci de ce sa te deranjezi?

Fii flexibil.
Toata lumea intampina adversitati neanticipate. Oamenii cu o mentalitate abilitata , orientata spre crestere, imbratiseaza adversitatea ca un mijloc de imbunatatire, spre deosebire de ceva care ii retine. Cand o situatie neasteptata provoaca o persoana imputernicita, acestea se flexeaza pana obtin rezultate.

Nu te plange cand lucrurile nu iti stau in cale. Plangerea este un semn evident al unei gandiri fixe. O mentalitate de crestere cauta oportunitate in orice, deci nu exista loc pentru reclamatii.

Aveti o mentalitate de crestere? Va rugam sa va impartasiti gandurile in sectiunea de comentarii de mai jos, in timp ce invat la fel de mult de la voi ca si voi de la mine.

iq