Cum sa fii un sofer mereu pregatit atunci cand pleci la drum?

Indiferent de anotimpul in care ne aflam, cert este faptul ca un conducator auto trebuie sa fie mereu pregatit sa faca fata unor provocari care nu intotdeauna au legatura directa cu conditiile de mediu mai putin favorabile. Cu greu ne-am putea imagina cum ar arata lumea zilelor noastre fara existenta acestor mijloace de transport, care in prezent ne sunt la indemana si ne ofera tot confortul necesar, indiferent de destinatiile inspre care alegem sa ne deplasam. Pentru a putea functiona in mod corespunzator, masinile au nevoie de multa atentie din partea noastra avand in vedere ca sunt constituite in mare parte din piese auto care au o durata de viata limitata. Desigur ca acest aspect depinde foarte mult si de stilul de condus al soferului. Atunci cand te deplasezi cu masina, te poti confrunta cu numeroase situatii, motiv pentru care este recomandat sa fii intotdeauna pregatit sa faci fata neprevazutului.

Desi masinile noi promit un grad de fiabilitate mult mai ridicat, nu sunt deloc rare situatiile in care acest lucru nu reprezinta decat un mit pentru ca orice masina este compusa din piese auto care vor ceda mai devreme sau mai tarziu. Ce putem noi face din postura de soferi este sa ne asiguram intotdeauna ca piesele componente ale masinii sunt intr-o stare buna si ca adaptam un stil de condus care sa le mentina functionale pentru vreme cat mai indelungata. Iata asadar cum trebuie sa te pregatesti inainte de a pleca la drum cu masina. 

Ia mereu o trusa de scule auto cu tine.

O investitie pe care cu certitudine nu o vei regreta este o trusa de scule auto de la Expertscule, in interiorul careia vei avea posibilitatea de a regasi o varietate de scule de care vei avea nevoie cu siguranta la un moment dat. O surubelnita multifunctionala, o cheie tubulara, un cleste, reprezinta doar cateva exemple de scule auto care iti pot fi de un real folos intr-o varietate de situatii.

Verifica periodic starea placutelor de frana si a uleiului.

Desi marea majoritate a componentelor auto au o durata de viata limitata, exista totusi cateva care se vor uza mult mai repede, indiferent de modul in care le vom ingriji (acest lucru insa poate influenta durata de viata intr-o oarecare masura). Spre exemplu, placutele de frana sunt in mod constant supuse uzurii, astfel ca ele pot ceda in orice moment daca nu sunt inlocuite in timp util. Uleiul auto este de asememenea un lucru pe care trebuie sa-l monitorizam periodic si sa completam ori de cate ori necesar sau chiar sa il inlocuim in anumite situatii. 

Accesorizeaza masina cu anvelopele potrivite.

Un alt aspect deosebit de important este acela de a te asigura mereu ca masina este accesorizata cu anvelopele potrivite. Spre exemplu, avand in vedere ca sezonul rece se apropie, este esential sa te asiguri ca dispui de anvelope de iarna care sa nu prezinte urme foarte vizibile de uzura. Daca nu exista reglementari legislative in ceea ce priveste anvelopele de vara, cele de iarna devin obligatorii prin lege atunci cand pe carosabil se regaseste zapada. 

trusa scule auto scule auto