Cum sa devii propriul croitor , sfaturi de la Diamanart

   Croitoria este considerata de cei mai multi o arta pentru care ai nevoie in principal de rabdare nemarginita si pricepere. Cand aceasta devine insa o pasiune, iti vei dori cu siguranta ca ideile tale sa se poate materializa. Pe langa elementele mentionate mai sus, sunt necesari o serie de pasi care daca sunt respectati cu strictete, pot face din visul tau o realiate. La toti acestia, se mai adauga si determinarea, studiul temeinic si ambitia. In moda, trebuie sa exista acel ceva, avand in vedere ca este un domeniu de activitate care se afla intr-o continua schimbare, esti obligat mai mereu sa reinventezi, sa aduci ceva nou.







proiectare confectii - Diamanart.ro


    Intr-o prima etapa, trebuie sa-ti poti expune ideea prin desen. Nu iti trebuie un talent extraordinar ci doar sa poti crea o schita a ceea ce urmeaza sa creezi. Important este sa poti sa-ti expui cat mai clar posibil ideea prin desen, chiar daca acesta iese foarte sumar.


    Urmatorul pas este reprezentat de alegerea corecta a materialelor textile. Exista o varietate mare de materiale textile la ora actuala iar cunoasterea intrebuintarii acestora reprezinta un pas important in confectionarea vestimentatiei. Spre exemplu exista materiale care sunt destinate numai unui tip anume de confectii. Anumite materiale necesita anumite cusaturi cu diverse tipuri de ata. Toate aceste lucruri  necesita studiu si timp, nu pot fi facute la intamplare.


    Constructia tiparelor reprezinta un element la fel de important in croitorie. Practic aceastea presupun transpunerea pe o foaie de hartie a unor elemente constituente a produsului de realizat. Nu putem crea o bluza pentru cineva fara a stii anumite detalii despre cel sau cea pentru care dorim sa o facem. In functie de modelul pe care vrem sa-l confectionam, avem nevoie de informatiile legate de masurile corpului persoanei respective.


    Croiul hainelor reprezinta urmatorul pas care de altfel este strict necesar. Acesta presupune trasnpunerea a ceea ce avem pe hartii pe materialul din care urmeaza sa confectionam haina ca atare.


    Ultima etapa reprezinta chiar confectionarea vestimentatiei. Aici, exersarea continua si rabdarea trebuie sa atinga fara indoiala punctul culminant. In functie de preferinte si de bugetul de care dispui, iti poti achizitiona o masina de cusut de tip clasic sau pentru una de tip electric.


    Pentru a avea acces la cea mai mare baza de date care contine tipare pentru croitorie, acceseaza www.diamanart.ro. Obtinerea tiparelor este cat se poate de facila iar acest lucru iti va usura munca depusa considerabil, astfel ca nu vei mai fi nevoit sa petreci ore in sir pentru crearea unui tipar care sa se potriveasca gusturilor tale.

confectii textile