Cum amenajezi o gradina spectaculoasa? Despre lumini, mobilier de gradina si spatii verzi

Chiar daca de cele mai multe ori, in proiectul de amenajare al locuintei, atentia ne este indreptata inspre aspectele ce tin de interior, curtea si gradina raman totusi zone anexe cu o importanta majora pentru identitatea unei case. Daca in trecut nu se punea foarte mult accentul pe aspectul gradinii, in prezent aceasta a devenit un spatiu menit sa aduca relaxare si sa le ofere proprietarilor posibilitatea de a se deconecta de la viata cotidiana. Amenajarea unei gradini poate imbraca cu usurinta forma unui proiect de suflet, avand in vedere ca prin intermediul acestuia vei putea da gradinii un nou suflu, un aer care sa corespunda perfect nevoilor tale. Indiferent de alegerile facute, o gradina ar trebui sa fie un spatiu primitor si o oaza de liniste situata chiar in intimitatea casei tale.

Daca in statdiul de proiect lucrurile pot parea destul de simple, de indata ce vei fi pus in situatia de a pune ideile in practica, situatia se poate complica putin. Daca nu ai elaborat inca un plac al modului in care iti doresti sa arate propria gradina, am pregatit pentru tine cateva idei de aspecte carora este recomandat sa le acorzi atentie in proiect.

Moiblierul de gradina

Indiferent de stilul de amenajare ales pentru gradina, unul dintre elementele indispensabile ale acestor spatii este mobilierul. Dat fiind faptul ca o gradina este si un spatiu destinat linistii si relaxarii, investitia intr-un mobilier de calitate pentru gradina, este o decizie mai mult decat inspirata. Dincolo de aspectele functionale ale produselor din aceasta categorie, trebuie avut in vedere faptul ca mobilierul de gradina are o pondere importanta si in ceea priveste estetica de ansamblu a gradinii. Seturile de mese si scaune, leaganele sau hamacele, toate pot aduce un plus de stil gradinii, iar tie multa relaxare.

Iluminatul

Desi iluminatul este intalnit cu precadere in cadrul gradinilor moderne, acesta poate fi utlizat defapt in orice stil de amenajare si este chiar recomandat a se apela la acesta. Pentru gradina se pot utiliza lampile solare cu led, datorita faptului ca au un aspect deosebit, dar si un consum de energie redus. Totodata, se poate poate opta si pentru diferite decoratiuni de gradini ce incorporeaza diferite surse de iluminat.

Spatiul verde

Gazonul este o componenta indispensabila a unei gradini aspectuase, de aceea este important sa nu il neglijezi. Acestea trebuie dispus intr-un mod cat mai organizat, astfel ca te vei putea ajuta si de diferite tipuri de pavaje ce pot fi utilizate in cadrul gradinii. Pavajele pot fi de un real ajutor in delimitarea spatiilor din gradina, lucru ce va da impresia unui spatiu foarte bine organizat.

Cromatica

Culorile unei gradini depind foarte mult de viziunea ta, insa este important de retinut faptul ca acestea reies in principiu din toate elementele ce se regasesc in cadrul unei gradini: decoratiuni, flori, ghivece, gazon, mobilier pentru gradina etc. Desi s-ar putea sa fie destul de dificil sa mentii o linie cromatica foarte simpa, de aceea in general in cazul gradinilor se merge foarte mult pe culori multiple, ideal pentru un peisaj natural care sa iti ofere o incantare vizuala. 

 

 

mobilier de gradina