Cum alegem o noua mașină

Alegerea unei mașini noi este de regulă un proces personal. Unii oameni au nevoie doar de o mașină care să îi ducă din punctul A în punctul B, fără prea mari pretenții, în timp ce alții își doresc mai mult confort, mai multă siguranță și mai multă putere.

Cei care doresc să cumpere o mașină nouă trebuie să știe că aceasta este o decizie importantă care necesită un plan de pregătire astfel încât să existe siguranța că va corespunde cu nevoile.

La ce trebuie să vă gândiți înainte de a cumpăra o mașină nouă?

Cât de des veți merge cu mașina și în ce condiții de drum

Cel mai important aspect, se referă la faptul că, o mașină trebuie să corespundă cu nevoile dumneavoastră. Dacă veți circula preponderent în mediul extra-urban atunci cu siguranță veți avea nevoie de un autoturism cu o capacitate cilindrică mai mare și cu un cuplu suficient care să vă poată asigura o rezervă de putere în cazul depășirilor și care să vă ofere confort și siguranță maximă. De asemenea, pentru exterior un motor diesel este excelent din toate punctele de vedere, asigurând un consum mic de carburant cât și suficienți cai putere și cuplu pentru depășiri. În oraș, pentru deplasări scurte, chiar și o motorizare de 1000 cmc pe benzină, este mai mult decât suficientă pentru un consum redus de combustibil. Mașinile diesel sunt recomandate pentru drumuri lungi iar cele pe benzină sunt recomandate pentru oraș și drumuri mai scurte în general.

Numărul de locuri și spațiul interior

Dacă obișnuiți să mergeți singur în mașină, atunci puteți opta pentru o mașină de dimensiuni mici sau medii, chiar și în 3 uși. Însă, dacă vă numărați printre aceia care în mod constant aveți pasageri (prieteni sau familia) și obișnuiți să călătoriți periodic pe distanțe lungi, s-ar putea că un hatchback sau o berlină normală să nu vă satisfacă nevoile – un break sau un SUV fiind alegeri mult mai avantajoase pentru dumneavoastră. De asemenea, o greutate mai mare presupune și nevoia unui motor mai puternic.

Bugetul

Bugetul disponibil pentru achitionarea unei masini noi, reprezintă de regulă un aspect extrem de important și prioritar pentru majoritatea oamenilor atunci când cumpără un autoturism. Cu alte cuvinte, în funcție de buget, aleg și mașina. În comparație cu achiziționarea de mașini second hand, o mașină nouă se poate cumpăra și prin alte modalități. De exemplu, dacă nu aveți un buget suficient de mare pentru un anumit autoturism, puteți opta la un leasing auto. Reprezentanțele pun la dispoziția clienților oferte avantajoase de leasing, oferte care au rolul de a nu suprasolicită bugetul lunar, ratele fiind avantajoase.

Nivelul de dotări

Acesta este un alt aspect foarte important. Achiziționarea unei mașini implică o cheltuială destul de mare pentru majoritatea oamenilor. Inclusiv nivelul de echipare și dotările opționale trebuie să le luați în calcul deoarece pot influența foarte mult prețul final. În plus, dotările mașinii trebuie să reflecte și nevoile pe care le aveți dacă vă doriți să vă puteți bucura de noua mașină pentru o perioadă îndelungată de timp.

Siguranță

Siguranța în trafic este extrem de importantă iar când vine vorba de mașini noi, din fericire lucrurile stau foarte bine. Din fericire, majoritatea mașinilor vin cu multiple sisteme avansate de siguranță inclusiv pe versiunile de baza, lucru care nu poate decât să reprezinte un real avantaj pentru orice șofer.

Acestea fiind spuse, în cazul în care și dumneavoastră vă numărați printre cei care sunt în căutarea unei mașini noi, dacă veți tine cont de câteva criterii precum bugetul și stabilirea nevoilor pe care le aveți, cu siguranță la final veți putea lua cea mai bună decizie.

masina Ford