Crilovic asigura seturile de vesminte pentru diaconi

Conform dogmelor, traditiilor si a Sfantului Sinod, clericii trebuie sa poarte anumite vesminte, ce sunt exclusiv dedicate perioadelor de slujire, nu si in timpul liber. Producatorii de astfel de vesminte executa cu multa grija si atentie astfel de seturi de tinute. Crilovic este un nume de reper al nisei.

Treapta diaconiei in biserica

Diaconia este al treilea grad in ordinile clericale din cadrul BOR. Un diacon se claseaza dupa episcop si preot. Altfel spus acesta este ajutorul preotului si/sau al episcopului. Acesta nu poate insa savarsi slujba. Are insa si el un rol, astfel incat tinuta pe care o poarta trebuie sa corespunda cu regulile interne, cu dogmele crestine. Acesta va citi Sfanta Scriptura in timpul slujbelor, va rosti rugaciunile colective, printre altele.

Cand vine vorba de vesminte diaconesti seturile includ stihar, orar si manecute. Alte diferente se refera la distinctii pe care un diacon le poate primi, ceea ce ii va permite sa poarte o cruce pectorala spre exemplu.

La fel ca si vesmintele pentru preoti, cele diaconesti sunt executate cu modele, imprimeuri sau broderii. Nu este o regula asortarea acestora la ceea ce poarta preotul, insa se va tine cont de cromatica, in sensul in care sarbatorile praznuite cer purtarea anumitor culori, ca simbol al acestora. De asemenea, nelipsite sunt franjurile si accesoriile aurii, simboluri precum cruci si nu numai.

Pentru ca astfel de vesminte sa fie 100% potrivite celui care le poarta, atat la lungime, cat si tinand cont de confor, este de preferat a realiza o comanda a acestora. La Crilovic seturile de vesminte sunt disponibile pe baza de catalog, iar la fiecare model se pot alege detaliile dorite: culori, icoana. Materialele sunt dintre cele calitative, importate, pentru ca indiferent de sezon slujitorii ce poarta astfel de tinute sa se simta confortabil.

Comenzile pot fi facute si online

Portofoliul de produse de marca Crilovic este disponibil online, pentru a facilita modul in care publicul interesat poate comanda cele dorite. Pentru detalii suplimentare insa si oferte de pret, poate fi contactat producatorul. Avantajul de colaborare este si unul ce tine de partea financiara, intrucat Crilovic produce si comercializeaza astfel de produse.