Cresterea adaptabilitatii si competitivitatii angajatilor din industria romaneasca prin formare prof




Incepand cu data de 3 ianuarie 2011, SVASTA ICG srl, in parteneriat cu Ensight Management Consulting si Steinbeis-Transferzentrum Ost-West Kooperationen, implementeaza proiectul „Cresterea adaptabilitatii si competitivitatii angajatilor din industria romaneasca prin formare profesionala continua in domeniile TIC, transfer de noi tehnologii, protectia mediului si controlul poluarii” – INOVENTIV. Acest proiect presupune o investitie de 1,5 milioane de euro in dezvoltarea competentelor si cunostintelor managerilor din industria romaneasca.




1.100 de manageri de nivel mediu si de top din industria romaneasca vor beneficia de formarea profesionala continua in domeniile TIC, transfer de noi tehnologii, protectia mediului si controlul poluarii, pe parcursul celor 3 ani de implementare a proiectului.  


Pentru a raspunde cat mai bine nevoilor grupului tinta, implementarea proiectului se va face conform urmatoarelor etape:

 

- Analiza nevoilor de training a grupului tinta;

- Adaptarea cursurilor oferite conform nevoilor identificate;

- Livrarea cursurilor catre grupul tinta;

- Diseminarea informatiilor cu privire la programul de formare profesionala continua si la rezultatele proiectului.

 

Participantii vor beneficia de:

- Cunostinte superioare;

- Acces la tehnologii noi si know-how european;

- Abordare profesionala si unitara;

- Transfer de cunostinte de la consultanti cu experienta in lucrul cu si in companii multinationale;

- Abordarea practica a consultantilor nostri;

- Training structurat cu exemplificari din industrie si jocuri de rol;

- Transferul de competente, metode si instrumente de lucru; 

- Instruire activa.

 

Primele sesiuni de instruire se vor desfasura in perioada: octombrie – decembrie 2011. Proiectul va acoperi nevoile de training in domeniile TIC, transfer de tehnologii si protectia mediului si controlul poluarii ale managerilor din industria romaneasca, la nivel national. Cursurile vor fi acreditate CNFPA si participantii vor putea sustine in urma lor un scurt examen pentru obtinerea certificarii CNFPA.

 

SVASTA ICG este o firma de consultanta si training in management cu o prezenta de peste 17 ani pe piata romaneasca. Avand radacini in Transilvania, a lucrat in mod traditional pentru clienti din spatiul german si scandinav, dar si numerosi clienti romani. In timp a dezvoltat o capacitate de formare bazata pe competentele proprii. Filozofia firmei:  instructorii nostri sunt practicieni in domeniul lor de activitate si continutul cursurilor de formare este adaptat celor mai noi metode internationale si contin elemente practice tipice pietei din Romania.

In ultimii 6 ani firma a fost un actor activ in domeniul protectiei mediului, avand posibilitatea colaborarii cu importante firme germane din acest domeniu, si a realizat mai multe evenimente specifice protectiei mediului si respectiv energiilor regenerabile.

La data de 1 octombrie 2010 a fost incheiata fuzionarea cu grupul de consultanta ICG Austria, devenind SVASTA ICG Romania. Astfel, la competentele SVASTA legate de project management, de achizitii publice, de controlling si management financiar se vor adauga competentele grupului in domeniile dezvoltarii si transformarii organizationale, managementului schimbarii, restructurarii si optimizarii proceselor interne.

 

 

Ensight Management Consulting a fost infiintata in anul 2000, iar in prezent este liderul local pe piata romaneasca de consultanta in management, raportat la cifra de afaceri, numarul si competentele echipei de consultanti. Ensight furnizeaza clientilor sai solutii de transformare a afacerii, care sunt construite pe competente multidisciplinare: strategie, operatiuni, financiar, resurse umane, tehnologie. Solutiile noastre integrate se bazeaza pe competente complementare (management, financiar, resurse umane, IT, achizitii, logistica, marketing si vanzari) si sunt concepute astfel incat sa raspunda celor mai importante provocari pe care le intampina companiile. Peste 500 de angajati din companii nationale si multinationale au beneficiat, pe baza unei analize a nevoilor de instruire, de modulele noastre de cursuri personalizate si sesiuni de consolidare a cunostintelor in domeniul tehnologiei informatiei.

 

Steinbeis-Transferzentrum Ost-West Kooperationen reprezinta o organizatie germana, lider mondial in transferul de noi tehnologii din sfera cercetarii in sfera aplicativa. O activitate-cheie a Steinbeis este reprezentata de promovarea de proiecte de cooperare intre Germania si tarile est-europene. Filozofia Steinbeis: orientarea spre piata, transferul de cunostinte si de tehnologie in cadrul intregii retele dezvoltata la nivel mondial prin intermediul celor peste 700 de companii regionale ale retelei - facilitarea pentru companii a accesului la cele mai recente descoperiri din domeniul cercetarii - extinderea permanenta a retelei de transfer – transferul ultimelor cunostinte de specialitate, adaptate la schimbarile de natura structurala ale pietelor - descentralizarea centrelor de  transfer si functionarea in sistem de centre de profit.

 

 

 

Pentru mai multe informatii, contactati-ne:  

 

Marius Stavarache

 SVASTA ICG srl

Manager de Proiect

Tel: 0721.399.880

Fax: 021.315.25.66

E-mail: marius.stavarache@svasta-icg.ro

 

 

Andreea Enache

Ensight Management Consulting

Expert Comunicare

Tel: 0749.040.502

Fax: 031.405.54.67

E-mail: andreea.enache@ensight.ro 


Ensight formare profesionala TIC transfer tehnologii protectia mediului