Concurs interscolar AMPECO

ONG

Au inceput inscrierile pentru concursul interscolar cu tema „Amprenta individuala de carbon in viata ta si a familiei tale”, desfasurat in cadrul proiectului „AMPECO – OLT” - Promovarea si experimentarea instrumentului „amprenta individuala de carbon” la nivelul populatie urbane din judetul Olt, proiect finantat din Fondul de Mediu.

AMPECO este un proiect implementat de Asociatia pentru Dezvoltare Durabila Slatina, avand ca arie de interventie 8 localitati urbane din judetul Olt: Slatina, Caracal, Corabia, Bals, Draganesti-Olt, Piatra-Olt, Scornicesti si Potcoava.

Proiectul implica dezvoltarea unei mentalitati si formarea unei atitudini adecvate tipului de viata si comportament Eco constient si Eco responsabil, contribuind la schimbarea atitudinii si comportamentului fata de mediu si responsabilitatea civica fata de imbunatatirea factorilor de mediu.

Prin intermediul proiectului AMPECO vor invata despre cauzele si efectele pe care amprenta lor de carbon le are asupra mediului cel putin 200 de invatatori, 200 profesori diriginti, minim 18 050 de elevi din clasele I-VIII si mai mult de 36 100 de parinti. 

Pentru informatii suplimentare legate de amprenta de carbon, va rugam vizitati site-ul proiectului http://www.ampeco.ro

amprenta de carbon