Comunicat de Presa - Doneaza Sange! Fii Erou! FASMR 2011



Proiectul isi propune ameliorarea deficitului de sange din spitalele din tara prin :

o colecta extensiva de sange;

o campanie de informare puternica in scopul fidelizarii donatorilor;

 

Din 16 până in 27 mai, tinerii romani din Bucuresti, Brasov, Cluj, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Timisoara, Tirgu Mures, au ocazia de a ajuta persoanele ce necesita transfuzii sanguine, precum victimele accidentelor, pe cei ce sunt supusi unor operaţii dificile şi pe cei ce necesită tratamente împotriva cancerului, pentru a enumera doar câtiva dintre beneficiarii actului umanitar depus de donatori.


           Sanatatea si siguranta donatorilor fiind considerate a fi de maxima prioritate, Centrele de Transfuzie Sanguină pun la dispoziţie organizatorilor cadre medicale cu pregătire în domeniu, ce vor respecta normele internaţionale de igienă în timpul actului de donare. Ca măsură de siguranţă pentru pacienţii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste în laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli transmisibile prin sange şi pentru a detecta eventualele afecţiuni ale donatorilor care le vor fi comunicate odată cu analiza sângelui donat. 

 

Toate campaniile organizate pana acum au fost incununate de succes, numarul de donatori crescand de la o editie la alta, odata cu sprijinului oferit din partea sponsorilor si a mass-mediei.

Anul trecut, s-au adunat in doar o saptamana circa 4000 de donatori din toata tara, ceea ce reprezinta peste 1800 L de sange care poate fi fi folosit in aproape 600 de interventii medicale.

O intreaga activitate de coordonare, o munca extraordinara din partea medicilor, asistentilor si voluntarilor, un dar din partea donatorilor si un adevarat ajutor oferit de catre parteneri sunt elementele care fac posibila aceasta campanie de binefacere!

           

Pentru mai multe detalii, contactati:

            Cristian Moise

            Coordonator National Doneaza Sange! Fii Erou!

            Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania

            Tel: 0744577906

            Email: moise.de.cristian@gmail.com

Doneaza Sange Erou Moise Cristian