Cele mai importante aspecte când vine vorba de amenajarea locuinței

Te-ai gândit vreodată care este momentul cel mai oportun pentru a realiza cateva modificări de amploare în casă? Chiar dacă te simți pregătit să faci acest pas cât mai repede, trebuie să ai în vedere cateva aspecte fundamentale dacă nu vrei sa dai greș. 

Iată etapele de bază cu care ar trebui să începi

Mai întâi de toate, este foarte important să stabilești un buget care să includă cu aproximație totalul cheltuielilor de amenajare (spre exemplu, cheltuieli pentru manoperele de lucru, materialele necesare, obiectele decorative). Spațiul de întindere al locuinței este, de asemenea, un factor de care trebuie să ții cont fără îndoială. De cele mai multe ori, cu cât spațiul este mai mare, cu atat vei obține mai ușor confortul și liniștea de care ai nevoie. 

Planifică fiecare încăpere în parte

Pentru ca tu sa fii multumit de rezultatul final, este foarte important să ai în vedere aspectul fiecărei camere, astfel încât toate obiectele de decor și mobilier să se completeze perfect, într-un stil cât mai elegant. 

Iată, prin urmare, cateva idei amenajare dormitor si ce trebuie să ai în vedere, pornind de la planul de bază, până la procesul de finisare. 

Fie că îți dorești un dormitor de formă pătrată sau optezi pentru unul îngust și lung, stabilește mai întâi care mărimile încăperii, numărul de persoane pe care trebuie să-l găzduiască sau preferințele individuale. Un dormitor matrimonial necesită un spațiu de desfășurare mai amplu, comparativ cu un dormitor amenajat pentru un singur membru al familiei (copil sau adolescent). 

Pe de altă parte, în funcție de stilul pe care îl preferi, poți stabili de la bun început culoarea pereților,  modul de  așezare a mobilierului și în final, variantele de obiecte decorative. De asemenea, îndreaptă-ți atenția spre felul în care organizezi mobilierul, astfel încât să păstrezi o notă de eleganță și armonie, dar și un spațiu optim de desfășurare. 

Gestionează-ți preferințele ținând cont de dimensiunea spațiului pregătit pentru renovare

Spre deosebire de o casă foarte încăpătoare, spațiul pus la dispoziție de un apartament este vizibil mai restrâns. De aceea, dacă iei în considerare ideea de renovare apartament, va trebui să îți adaptezi propria imaginație în funcție de acest aspect. Cu toate acestea, ai posibilitatea de a păstra tendințele extravagante și sofisticate chiar și într-o cameră de dimensiuni mici. 

Momentul cel mai avantajos al lucrărilor de renovare este în perioada cand temperaturile sunt în creștere, astfel încât să beneficiezi de o aerisire corespunzătoare a camerei, după aplicarea materialelor de vopsire sau finisare. 

Dacă dorești să faci schimbări în camera de living, poți să înlocuiești mobila sau să modifici aranjamentul acesteia păstrând stilul și cromatica pe care le-ai ales inițial. În ceea ce privește bucătăria, optează pentru ideea de schimbare a mobilei vechi cu alta nouă sau oferă prospețime pereților cu un strat nou de vopsea lavabilă. Tot pe aceasta temă, poți alege să înlocuiești electrocasnicele curente cu altele de ultimă generație, mult mai performante. 

Pentru baie, există varianta de a înlocui gresia și faianța, redând în acest mod o nuanță caldă și proaspătă pentru întreaga încăpere.