Ce nu stiai despre un detectiv particular?

In afara platourilor de filmare, activitatea si munca unui detectiv particular reprezinta o adevarata provocare in fiecare zi. Cautarea adevarului si gasirea dovezilor relevante care sa il sustina implica o serie de dificultati, astfel ca anumite calitati sunt absolut indispensabile pentru ca misiunea sa fie una indeplinita cu succes.

Orice investigatie, indiferent ca se rezuma la depistarea unei scurgeri de informatie, filarea unui partener de afaceri neserios sau vanarea unui sot infidel este impletita cu o nota intensa de suspans si aventura. Drumul catre aflarea adevarului este unul complex, presarat cu numeroase obstacole, un detectiv fiind mereu pregatit pentru noi provocari si noi situatii.

Existenta si activitatea acestora a fost multa vreme un subiect tabu, in sensul ca prea putini credeau sau acceptau ca acestia chiar desfasoara o astfel de meserie. Astazi, in schimb, cu totii stim despre rolul acestora si mai ales suntem si informati asupra faptului ca popularitatea lor este una foarte ridicata.

Cu toate ca mass media deformeaza intr-o oarecare masura aceasta activitate prin difuzarea unor emisiuni de scandal sau relatarea unor povestiri fabuloase, oamenii se pare ca au devenit foarte receptivi cu privire la conditiile si limitele pe care le cer firmele de detectivi.

Calitatile necesare unui detectiv particular

Complexitatea pe care o prezinta meseria de detectiv particular o diferentiaza de multe alte profesii din acelasi camp de activitate. O echipa de detectivi axata pe investigatii private trebuie sa fie formata din profesionisti.

De-a lungul unui filaj, acesta trebuie sa fie solitar pentru a nu fi distras de alte persoane sau incidente. Atentia sa trebuie sa se focuseze strict pe subiectul investigatiei, remarcand si notand fiecare detaliu care ar putea avea vreun rol in acest sens. De cele mai multe ori, aceasta parte se realizeaza prin mijloace cat mai incomode pentru a nu iesi nici catusi de putin in evidenta.

In aceasta meserie conteaza foarte mult sa fii cat mai retras si sa nu faci fapte care sa atraga atentia de niciun fel pentru ca raspunsurile sa vina intr-un timp cat mai scurt si intr-o maniera cat mai eficienta. Acest lucru se leaga foarte mult de discretia de care trebuie sa dea dovada orice detectiv. O ancheta trebuie sa se desfasoare sub semnul maximei confidentialitati, in asa fel incat nimeni sa nu banuiasca sau sa anticipeze ceva.

O alta caracteristica esentiala este rabdarea si capacitatea de a face legaturi. Unele dintre cazurile care sunt de rezolvat pot fi asemanate cu realizarea unui puzzle, unde piesele pot fi foarte multe, iar alteori mai putine, in functie de complexitate si acces la informatii. In situatiile de acest fel, un rol important in gasirea adevarului il are comunicarea cu clientul. Este esential ca cel care apeleza la serviciile unui detectiv sa fie pregatit sa se deschida in totalitate si sa comunice fiecare detaliu pentru a nu impovara investigatia.

Detectivii functioneaza atat dupa o serie de norme legislative care sunt menite a le reglementa activitatea, cat si dupa un set de principii, respectiv un cod de etica pe care il implica aceasta profesie.

 

Detectiv Premium este o echipa de specialisti in arta filajului si deconspirarea secretelor. Activitatea acestora este una de un inalt grad de complexitate, intrucat sunt familiarizati cu cele mai ascunse tehnici, in vederea gasirii raspunsurilor necesare. 

detectiv particular