Ce incaltaminte sa purtam la plaja?



Chiar daca la plaja purtati o vestimentatie sumara, in general alcatuita dintr-un costum de baie si eventual o esarfa cu care sa va acoperiti soldurile, este bine sa va interesati inainte de a pleca in vacanta, in materie de ce tipuri de costume de baie si incaltaminte pentru plaja se poarta in acest an. In primul rand, este important sa alegeti niste papuci care sa va ofere confortul de care aveti nevoie. Daca ne gandim la clasica pereche de flip-flops, putem afirma ca poseda avantajul comoditatii, avand talpile din cauciuc sau plastic. De asemenea, aderenta acestora este mare, eliminand riscul de a va lasa piciorul sa scape din ei.

O alta optiune pentru plaja, dar si pentru o zi obisnuita de vara in care nu aveti de gand sa purtati pantofi cu toc, sunt balerinii. La fel ca orice incaltaminte de vara, acestia sunt potriviti pentru a lasa picioarele sa respire, scazand astfel cantitatea de transpiratie eliminata prin talpi, cauzata de caldura excesiva. Balerinii pentru plaja nu ar trebui sa fie din piele, ci din material textil, pentru a permite piciorului sa respire si pentru a fi usor de uscat in cazul in care se uda. De asemenea, apa de mare este nociva pentru materialul de piele naturala si piele intoarsa, facandu-le sa se scorojeasca si pateze de la continutul ridicat de sare.

Pentru femeile, dar si barbatii care nu suporta sa le intre nisip in slapi in timp ce merg pe plaja, exista optiunea papucilor de la firma Crocs, care sunt inchisi in partea din fata, iar in jurul gleznei au prinsa o bareta de sustinere, pentru a facilita mersul pe jos in conditiile in care nu exista teren plat, ca asfaltul. Acestia au diverse culori si modele, insa in general materialul este acelasi: plastic sau silicon, pentru o aderenta mai buna si stabilitate. Confortul este asigurat din start atunci cand vine vorba de Crocs, deoarece sunt rezistenti si flexibili in acelasi timp, permitand talpii sa se miste in voie.

In cazul in care va doriti o pereche de incaltaminte mai putin pretentioasa pentru plaja, ar trebui sa alegeti o simpla pereche de slapi gumati din cauciuc. Fie ca au o bareta lata care sustine partea din fata a talpii, fie ca ai doar una subtire care intra printre degetul mare si cel de langa el, slapii sunt una dintre cele mai practice incaltaminte pentru vara si pot fi purtati atat cu rochite vaporoase, cat si cu pantaloni scurti si un tricou.

pantofi papuci balerini incaltaminte sandale