Ce Este De Fapt Tamplaria PVC?

Tamplaria de policlorura de vinil, pentru ca astfel se traduce “tamplaria de PVC” este cea mai populara forma de tamplarie cunoscuta in Romania. Mai exista si tamplarie de aluminiu sau din alte metale sau aliaje, insa pretul tamplariei de PVC a facut-o foarte apreciata de romani. Dar nu doar pretul este atractiv, ci si calitatile tamplariei de PVC. Aceasta tine poluarea fonica la distanta si izoleaza foarte bine termic. De fapt, specialistii in montarea de tamplarii la ferestre si usi recomanda PVC-ul dintre toate materialele de constructie existente la momentul de fata, tocmai pentru ca prezinta calitati mult mai bune decat alte tipuri de tamplarii.

 

PVC-ul este o substanta inclusa in categoria materialelor termoplastice si vine in doua variante: PVC-ul cu forma moale si PVC-ul cu forma dura. PVC-ul nu se foloseste doar la fabricarea tamplariei de PVC, ci la conductele din material plastic, ca material asjuvant, sau la podele. Policlorura de vinil se formeaza, dupa cum ii spune si numele, prin polimerizarea monomerelor de clorura de vinil.

 

Oamenii cunosc tamplaria de PVC sub un alt nume, cel de termopan, insa denumirea corecta este cel de tamplarie PVC. Termopanul este prin definitie un element de constructie, care rezulta din alipirea a doua foi de sticla, lipite prin intermediul unei baghete de aluminiu sau PVC si al altor elemente, care au rolul de a sigila partile componente ale termopanului.

 

Termopanele sunt cunoscute un cultura populara ca ferestre care au doua geamuri lipite intre ele, intre care exista un gaz inert, in special argon, si care face astfel ca fereastra sa fie etansa fata de exterior. Aceste geamuri etanseizate asigura o buna izolare termica si fonica.

 

Cu alte cuvinte, denumirea de termopane data ferestrelor se refera cu precadere la geamuri, care dupa cum am vazut, pot contine si baghete de aluminiu pentru fixare, nu doar de PVC. Termopanele se pot monta de fapt si pe tamplarie de aluminiu sau de lemn stratificat, pentru ca denumirea lor nu este dependenta de tamplaria utilizata. Termopanele sunt doar geamurile care sunt lipite prin intermediul unor baghete, nu tamplaria cu totul.

 

Cu toate acestea, constructorii si majoritatea persoanelor numesc “termopane” intreaga fereastra, insa doar daca tamplaria este de PVC. De aici a ajuns ca tamplaria de PVC sa se numeasca de fapt termopan, cand singurele care au de fapt legatura concreta cu “termopanele”, conform defintiei lor din dictionar sunt geamurile.

tamplarie tamplarie pvc tamplarie veka tamplarie rehau