Ce carucioare trebuie sa alegem pentru cei mici?

Cea mai importanta achizitie pe care o fac parintii pentru cel mic este caruciorul, instrument indispensabil pentru sanatatea celor mici. Dintre toate obiectele destinate cresterii si dezvoltarii copiilor, carucioarele par sa ne genereze adesea batai mari de cap atunci cand suntem pusi in situatia de a le alege. Este adevarat ca in ultimii ani piata produselor pentru copii s-a diversificat considerabil, mai ales in tot ceea ce inseamna carucioare pentru copii, aspect care pare sa ingreuneze din ce in ce mai mult alegerea unui carucior potrivit pentru cei mici.



Caruciorul pentru copii este unul dintre instrumentele pe care trebuie sa le tratam ca o adevarata prioritate, nu din pricina faptului ca sunt o investitie importanta, ci mai degraba datorita faptului ca sunt o investitie facuta pe termen relativ lung. Cel mai adesea parintii sunt pusi in situatia de a alege un singur carucior din cateva sute de modele disponibile in magazinele de specialitate. Mediul online insa ne da astazi posibilitatea de a ne alege un carucior pentru copii si online de la magazine de profil precum www.cufarulcopiilor.ro, aspect care cu siguranta vine in sprijinul oricarui parinte. Daca nu poti lua inca o decizie cu privire la caruciorul pentru copii, iata cateva sfaturi utile pe care este important sa le ai in vedere la alagerea unui carucior pentru copii.



Atunc icand vorbim despre copii si despre obiectele pe care trebuie sa le achizitionam pentru ei, suntem ferm convinsi de faptul ca siguranta trebuie tratata ca un aspect prioritar, chiar daca vorbim despre carucioare pentru copii. Siguranta unui carucior pentru copii reiese dintr-o serie de elemente, dintre cele mai importante fiind franele, materialul din care este construit cadrul acestuia, dar si hamurile cu care este prevazut un carucior.



Franele unui carucior joaca un rol deosebit de important, insa trebuie sa retinem faptul ca acestea nu vor putea tine caruciorul fix in zonele foarte abrupte. Aveti in vedere ca acestea sa se poata actiona cu usurinta cu piciorul si sa fie construite numai din materiale de caliatate pentru a nu se deteriora in timp.







Carucioare copii - CufarulCopiilor.ro



Cadrul caruciorului pentru copii trebuie intr-o prima etapa sa fie rezistent dar simultan sa fie construit si dintr-un material usor. Exista o serie de materiale din care sunt construite astazi carucioarele, insa este recomandat sa le evitam pe cele slabe calitativ care se pot transforma in scurt timp in adevarate pericole pentru cei mici. Greutatea materialului nu trebuie sa depaseasca mai mult de 10 kilograme, altminteri acesta va fi transportat cu dificultate pe scari sau in alte zone unde trebuie sa il ridicam.



Aveti in vedere ca hamurile caruciorului sa il tina fix pe cel mic, fara a-i da posibilitatea de a le desface in timpul deplasarii. In general carucioarele sunt prevazute cu 3 sau respectiv 5 puncte de prindere.



 

patuturi copii mobilier camera copii carucioare copii