Ce aparate fitness te pot ajuta sa slabesti rapid in perioada verii?

Sezonul iesirilor la plaja si piscina are neplacutul obicei de a readuce in prim-plan toate obiectivele sportive pe care le-am amanat pe parcursul anului. Astfel, o silueta “de revista”, imbunatatirea starii generale de sanatate si imbunatatirea conditiei fizice sunt detalii pe care vrei sa le atingi cat mai rapid. O buna modalitate de a obtine rezultatele dorite este oferita de antrenamentele desfasurate cu regularitate pe unul dintre diversele aparate fitness ce permit exercitii de tip cardio. 

Desi te poti bucura de beneficiile antrenamentelor cardiovasculare si in aer liber, alergand in parc sau mergand cu rolele ori bicicleta, aparatele fitness folosite in propria locuinta ofera un grad mult mai ridicat de accesibilitate si confort in utilizare, in special cand temperaturile de afara sunt in jurul valorii de 30 de grade. Mai mult decat atat, astfel vei putea controla precis perioada de acomodare cu efortul sustinut cu ajutorul programelor de antrenament pre-setate in memoria consolei din dotarea celor mai multe aparate fitness. 

Care sunt marile beneficii de care te poti bucura? 

- Cele mai multe aparate fitness iti vor permite sa atingi, concomitent, mai multe rezultate pozitive: arderea tesutului adipos din zonele “vulnerabile” ale corpului, imbunatatirea conditiei fizice si tonifierea musculaturii. Pe deasupra, 30 de minute de exercitii cardio pe zi vor fi suficiente pentru a-ti relaxa mintea si a-ti oferi senzatia de energizare alungand stresul, iar toate organele din corp vor beneficia de o oxigenare foarte buna multumita cresterii ritmului cardiac. Astfel, te vei putea bucura de un somn de calitate, odihnitor, iar riscul de depresie va scadea considerabil.

- Dupa cum probabil stiai deja, cele mai apreciate si utilizate aparate fitness ce permit exercitii cardiovasculare sunt bicicleta stationara, stepper-ul, bicicleta eliptica si banda de alergat. Acestea pot fi folosite atat de persoanele la inceput de drum, cat si de sportivii de performanta, iar confortul si varietatea de programe pe care acestea le pun la dispozitie sunt ideale pentru a te apropia in scurt timp de orice obiectiv sportiv pe care l-ai notat in lista din aceasta vara. Daca te afli la prima experienta fitness sau reiei antrenamentele dupa o lunga pauza, recomandarea este sa incepi cu numai cateva minute de exercitii pe zi si sa maresti acest interval in functie de ritmul corpului tau de adaptare la efort.

- Bicicleta fitness si varianta eliptica iti ofera antrenamente cu impact foarte redus asupra articulatiilor, motiv pentru care vei putea exersa folosind aceste aparate fitness chiar si in cazul in care gleznele sau genunchii tai au o sensibilitate mai mare la efort. Banda de alergat, in schimb, are avantajul de a-ti permite exercitii bazate in totalitate pe miscari native, fara a fi nevoie sa deprinzi tehnici speciale sau sa te familiarizezi cu procedee noi. Cu toate acestea, va trebui sa ai grija la pozitia de alergare si la ritmul respiratiei, insa aceasta ultima conditie este prezenta in orice antrenament, indiferent de ce tip de aparate fitness alegi sa folosesti.

- Orice aparate fitness ai alege pentru efectuarea antrenamentelor cardio, rezultatele vor fi influentate intr-o proportie importanta si de modul de functionare al metabolismului. Astfel, antrenamentele desfasurate zilnic te vor ajuta sa slabesti foarte rapid nu numai multumita arderii caloriilor in timpul exercitiilor, cat si datorita accelerarii metabolismului si continuarii arderilor si dupa terminarea antrenamentului. Cu toate acestea, va trebui sa incerci sa sustii programele de antrenament cu o dieta corespunzatoare activitatii sportive.

Fie ca vrei sa iti mentii forma sportiva la cel mai inalt nivel sau te afli la prima experienta fitness, pe Sport-Mag.ro vei gasi cel mai bun raport calitate-pret la o gama deosebit de diversificata de aparate fitness si echipament sportiv. Sezonul reducerilor este in plina desfasurare, asadar grabeste-te sa profiti de cele mai bune preturi! 

aparate fitness