CCIFER aniverseaza 15 ani !



Gala va reuni 500 de reprezentanți ai companiilor care fac parte din CCIFER, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai societății civile și ai presei. Cu această ocazie, CCIFER își propune să premieze excelența, în cadrul unei competiții lansate între companiile membre pe teme de marketing, investiții și proiecte de responsabilitate socială.

In cei 15 ani de existenta, CCIFER a parcurs un drum lung, de la un mic birou reprezentând câteva companii, la o structura puternica, reunind unii dintre cei mai importanți investitori de pe piață.

La începutul anilor ’90 se creează un birou de reprezentarea al companiilor franceze interesate să investească in Romania, pilotat de Camera franco-română cu sediul la Paris. Pe măsură ce Romania atrage din ce în ce mai multe investiții franceze, se impune deschiderea unei structuri locale care își deschide porțile in 1996 la București. Misiunea asumată de către cei șapte membri fondatori a fost aceea de dezvoltare a relațiilor bilaterale si de încurajare a schimburilor comerciale intre România şi Franța. Astăzi CCIFER număra 320 de companii membre, si este una dintre cele mai reprezentative si credibile asociații ale investitorilor străini din România.

Printre membrii noștri se număra cei mai importanți investitori francezi din Romania, de cele mai multe ori lideri in sectorul lor de activitate : telecomunicații (Orange), marea distribuție (Carrefour, Cora, Auchan), industria auto (Renault, Michelin), energie (GDF SUEZ, Dalkia), mediu (grupul Veolia prin diferite filiale), etc.  Pe lângă aceștia, CCIFER numără printre membrii săi companii mici si mijlocii, exemplare prin evoluția si perenitatea lor in Romania. Recent, CCIFER a primit in rândurile sale companii romanești, interesate de dezvoltarea unor relații comerciale cu investitorii francezi.

In prezent, CCIFER este o structura dinamică, care propune servicii cu valoare adăugata atât pentru companiile franceze deja prezente in România cât şi pentru cele care se găsesc la o prima abordare a pieței romanești. In sprijinul acestora, CCIFER a dezvoltat o platforma dedicată, care include atât un incubator IMM cat si o acompaniere personalizata până la validarea proiectului lor in România.

« Succesul CCIFER se datorează in primul rând succesului companiilor membre », a declarat presei dl Bruno Roche, președintele CCIFER.

Pe lângă rolul comercial, CCIFER a privilegiat in ultimii ani misiunea sa de dezvoltare a relațiilor franco-romane, şi, împreuna cu Ambasada Franței la București si cu Secția română a Consilierilor de Comerț Exterior ai Franței, a prezentat autoritarilor romane si comunității de afaceri o serie de inițiative in domeniul energiei, mediului, noilor tehnologii, si recent in sectorul agriculturii si agroalimentar. Aceste acțiuni pun în evidenţă atât interesul pentru promovarea unei economii competitive şi performante, cât şi implicarea alături de autoritățile publice in vederea ameliorării dialogului public-privat şi dinamizării sectoarelor cheie.

Pentru a valoriza performanta, inovarea şi inițiativa socială, CCIFER decernează anual membrilor săi  Premiile CCIFER. In acest an, 28 de dosare au fost depuse in diferitele categorii, iar câștigătorii vor fi anunțați in cadrul Galei CCIFER, din data de 23 septembrie, când vor avea loc si festivitățile aniversare in prezenţa autorităților romane, a reprezentaților comunității de afaceri franceze si a partenerilor lor.

ccifer francez investitii gala premii