Cazare Sibiu – Cladiri Istorice Devenite Azi Locatii De Cazare




Sibiul are in spate o intreaga istorie, este un oras al evenimentelor si are o multime de cladiri arhitecturale si istorice care dau farmec orasului. In prezent o mare parte din aceste cladiri au devenit posibilitati de cazare Sibiu. S-au creat adevarate pensiuni si hoteluri pentru toti cei care isi doresc sa fie cazati intr-o atmosfera medievala, de epoca.

Iata cateva dintre cele mai renumite pensiuni si hotelurr care si-au pastrat elementele din trecut:

Casa Salzburg – amplasata in primul parc din Sibiu si fiind inconjurata de cele mai vechi turnuri de aparare ale orasului, intr-o cladire care si-a pastra atat fatada cat si elementele interioare pentru a aminti de o epoca trecuta reuseste sa isi uimeasca oaspetii prin ospitalitatea si serviciile impecabile oferite.Cea mai frumoasa parte a Casei Salzburg este restaurantul cu o capacitate de 30 de locuri asemenea unei cupole frumos amenajate care isi asteapta oaspetii pentru a-si rasfata gusturile cu diferite preparate culinare specifice.

Pensiunea Casa Baciu – daca va doriti cazare Sibiu pensiuni, aceasta este una dintre alegerile pe care le puteti face. Pensiunea este situata in centrul istoric, aproape de Podul Minciunilor si de zona pietonala. Conform istoriei in aceasta casa a locuit un croitor sas a carui atelier a functionat in aceasta locatie pana la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Dupa revolutie casa a fost restaurata si a devenit Pensiunea Casa Baciu clasata la 3 stele.

Casa Louxemburg – o pensiune extrem de renumita pentru ceea ce ofera oaspetilor sai. Este situata in inima orasului Sibiu, pastrandu-si si azstazi elementele arhitecturale unice din secolul al-XII-lea. Casa Luxemburg a fost construita pe prima incinta de fortificatii a orasului medieval. Fiecare camera a pensiunii are un decor unic iar privelistea de la ferestrele acestora este aparte. Puteti admira Casa Artelor, Turnul Sfatului, Biserica Evanghelica, Podul Minciunilor. Casa Luxemburg organizeaza concerte de muzica live de pian, jazz, in cafeneaua sa Atrium Cafe.Acesata este una dintre cele mai apreciate posibilitati de cazare Sibiu de catre turisti.

Pensiunea Belascu – situata la 2, 5 km de centrul orasului in renumitul cartier Neppendorf  actual Turnisor. Cladirea pensiunii dateaza inca din anul 1840 fiind cunoscuta dub denumirea de Carciuma Bisericii.In acea perioada se afla in patrimoniul Bisericii Evfanghelice. Sasii isi organizau aici serile de vals, intrevederile oficiale si consiliile comunale. Aceasta casa, cu o intreaga istorie in spate a devenit in anul 2007, an in care Sibiul a purtat titulatura de Capitala Culturala Europeana,Pensiunea Belascu. Aici veti avea parte de un sejur minunat si va veti simti in familie.

Acestea sunt doar cateva din casele cu o arhitectura istorica, care au devenit in prezent posibilitati de cazare Sibiu. Orasul are nenumarate astfel de edificii, care isi asteapta oaspetii cu portile deschise pentru a le oferi servicii ireprosabile intr-o asmosfera atipica.

cazare sibiu cazare sibiu pensiuni cazare ieftina sibiu