Care sunt cele mai des utilizate aparate de masura

In activitatea lor de zi cu zi, specialistii din domeniile tehnice folosesc anumita aparate de masura si control pentru a analiza diversi parametri ai curentului electric si al altor fenomene fizice cu care se confrunta in profesia lor. Iata cateva dintre aparatele de masura cel mai des utilizate:

Megohmetrele sunt aparate de masura si control utilizate pentru a testa rezistenta de izolatie. Cu ajutorul unui megohmetru, specialistii pot verifica integrita unei izolatii pentru a depista posibile erori de conectare, precum si instalatiile sau cablurile deteriorate. Masuratorile efectuate cu acest dispozitiv previn crearea arcurilor electrice si deteriorarea intregului sistem de echipamente.

Osciloscoapele sunt aparate de masura si control cu ajutorul carora se masoara semnalele de tensiune electriva cu frecventa constanta, precum si masurarea concomitenta a mai multor semnale de tensiune care evolueaza. Fiind un tip de aparat de masura foarte versatil, osciloscopul are o gama foarte variata de functii, precum memorarea datelor, analiza si interpretarea semnalelor, afisarea rezultatelor si tiparirea acestora sau salvarea lor in format electronic, precum si multiple modalitati de reglare si moderare. 

Multimetrele digitale sunt unele dintre cele mai des utilizate aparate de masura si control, datorita gamei largi de aplicatii cu care sunt compatibile. Multimetrele permit masurarea tensiunii alternative sau continue (exprimata in volti), rezistenta electronica (exprimata in ohmi), intensitatea curentului electric alternativ sau continuu (exprimat in amperi). De asemenea, cu ajutorul unui multimetru digital, se poate verifica functionalitatea tranzistoarelor bipolare si a diodelor semiconductoare.

Clestii de curent sunt folositi la testarea firelor inguste si compacte, a panourilor greu accesibile si a conductorilor de dimensiuni mari. Efectuand masuratori silentioase si de mare acuratete, clestii de curent sunt aparate de masura ideale pentru utilizarea intensa.

Camerele de termoviziune sunt folosite la identificarea oscilatiilor si diferentelor de temperatura dintre diferite componente si materiale, pentru a depisa o posibila problema de functionare. 

Ronexprim este lider pe piata romaneasca de aparate de masura si control, inca din anul 1991. In ultimii 26 de ani, Ronexprim a devenit cel mai bun partener al profesionistilor din domeniile tehnice, oferindu-le garantia calitatii si performantei in ceea ce priveste aparatele de masura si control pe care le comercializeaza. 

Cu ajutorul aparatelor de masura si control de la Ronexprim, specialistii din domeniile tehnice pot estima consumul real de energie si pot preveni o diversitate mare de probleme, cum ar fi suprasolicitarea instalatiilor electrice sau defectiuni ale retelelor.

In oferta aparatelor de masura si control de la Ronexprim, se remarca Fluke, un brand renumit la nivel international, ale carui produse sunt realizate la cele mai intalte standarde de calitate.

aparate de masura