Care sunt cele mai cunoscute tipuri de seminte cannabis si ce diferente sunt intre ele?

Exista multe soiuri de seminte de cannabis, iar fiecare dintre acestea se dezvolta intr-un tip de planta diferit. Datorita diversitatii genetice a cannabisului, fiecare varietate in parte are proprietati unice, de la concentratia si tipurile de canabinoizi, la arome, pana la efectele asupra organismului. Iata care sunt cele mai cunoscute tipuri de seminte cannabis:

 

1) Semintele de cannabis standard

 

Semintele de cannabis standard sunt cel mai cunoscut soi, fiind in acelasi timp disponibil pe piata la cele mai mici preturi. Acestea au nevoie de o ingrijire aparte deoarece, pentru a putea inflori, au nevoie de un ciclu specific de lumina-intuneric. Conform specialistilor, in jur 50% din plantele rezultate din semintele standard vor fi masculi, iar 50% femele, insa este imposibil de prevazut sexul dominant al plantei inainte de a inflori. Cu cat conditiile de cultivare sunt mai adecvate, cu atat sunt mai multe sanse ca din semintele de cannabis standard sa rezulte plante femele.

 

2) Seminte de cannabis feminizate

 

Din punct de vedere al sexului sau dominant, cannabisul poate fi de trei feluri: femela, mascul sau hermafrodit. Semintele feminizate sunt printre cele mai apreciate de catre colectionari si botanisti, datorita potentei acestora. Acestea sunt modificate genetic pentru a produce plante femele in 95% din cazuri. Acest lucru este vazut de specialisti ca fiind un mare avantaj, deoarece numai plantele femele pot inflori. Semintele de cannabis feminizate sunt create prin altoirea a doua plante femele, atat polenul, cat si “ouale” provenind din punct de vedere genetic din plante feminizate.

 

3) Seminte de cannabis autoflowering

 

Unul din cele mai interesante tipuri de seminte cannabis sunt cele din soiul autoflowering. Avand la baza genele soiului denumit Cannabis Ruderalis, plantele rezultate din soiul autoflowering nu au nevoie de conditii speciale sau cicluri de lumina-intuneric pentru a inflori. Marele avantaj al acestora consta in faptul ca pot fi plantate oriunde si pot inflori dupa 3-10 saptamani.

 

Semintele de cannabis autoflowering sunt bogate in CBD, un canabinoid cu proprietati curative si efecte anti-psihotice. Originea semintelor de cannabis Autoflower este in Rusia, unde au fost descoperite in 1942, in sudul Siberiei.

 

Unii specialisti in botanica au altoit seminte de cannabis autoflowering cu soiurile Sativa sau Indica, pentru a-i conferi o potenta mai mare si o concentratie mai mare de canabinoizi. Din aceasta incrucisare rezulta o planta hibrid usor de crescut, dar cu un continut mai mare de CBD. Avand o concentratie scazuta de THC si un continut bogat de canabidiol, semintele de cannabis autoflowering pot fi utilizate la obtinerea uleiului de cannabis, cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra organismului.

 

Care este statutul legal al semintelor de cannabis in Romania?

 

In Romania, semintele de cannabis sunt comercializate numai sub forma de suvenir pentru pasionatii de botanica sau pentru colectionari, deoarece fumatul si cultivatul cannabisului sunt activitati interzise prin lege pe teritoriul tarii noastre si se pedepsesc conform articolului 143/2000. Daca o persoana insista sa afle din partea comerciantilor informatii despre cultivarea semintelor de cannabis sau despre orice fel de ocupatie de acest gen, se va considera ca acesta doreste sa incalce legea si nu i se va onora comanda.

 

Acest articol are scop pur informativ. Nu incurajam, sustinem ori promovam in niciun fel consumul sau traficul de substante ilegale!

seminte cannabis