Care sunt cele 3 etape importante in cosmetica auto, pentru o masina ca noua, chiar si dupa trecerea timpului?

Fie ca detii o masina SH sau una abia cumparata, este important modul in care o intretii, daca vrei sa te bucuri de un automobil ca nou, vreme indelungata. Asa cum niciodata nu iesi din casa daca nu este ferchezuit, de ce masina ta sa nu arate bine? Masina nu este doar mijlocul prin care ajungi din punctul A in punctul B, ci poate deveni chiar si o carte de vizita. Asadar, de ce sa umbli cu ea murdara, neingrijita sau deteriorata?

Astfel, este foarte important sa ai grija sa ii oferi si ei atentiei pe care ti-o oferi tie. Pentru a arata ingrijita, nu este important doar sa o speli des si sa o aspiri, ci sa ii oferi si un serviciu de detailing, din cand in cand, unde va avea parte de un tratament regesc, astfel incat sa straluceasca.

3 aspecte de care sa tii cont ca masina ta sa arate ca noua:

Curatarea si ceruirea

Spalatul exteriorului nu este suficient atunci cand vine vorba despre intretinerea autovehiculului. Chiar daca prin spalare se elimina murdaria, masina ta are nevoie de ceva mai mult, cum ar fi ceruirea. Multe dintre atelierele de detailing folosesc produse de inalta calitate, cum sunt cele de la Meguiar's, astfel incat fiecare masina sa devina vedete pe sosele.

In aceasta categorie de intretinere exterioara a masinii intra: sampoanele auto, degresantii, protectiile ceramice, pastele pentru polish, tratamentele hidrofobe, solutiile de curatare a jantelor, dar si diverse alte solutii utile pentru un aspect impecabil al autovehiculului. Nu uita ca aplicarea acestora se face cu manusi, prosoape, perii, lavete ce se gasesc in magazinele de profil.

Polish-ul auto

De preferat, acest procedeu se realizeaza tot intr-un atelier de detailing, pentru rezultate spectaculoase. Inainte de a se recurge la polish-ul auto, specialistii vor face  o verificare a starii vopselei, vor analiza daca si unde exista zgarieturi si cat de profunde sunt, daca a aparut rugina. In functie de aceste criterii se aleg produsele necesare. Unul dintre producatorii de top pentru polish-uri auto este firma Koch, iar atelierele prefera produsul Koch chemie green star. Compania inca din 1968 pe piata produselor de curatare si ingrijire de calitate superioara.

Curatarea tapiteriei auto

Evident ca o masina stralucitoare la exterior trebuie sa arate impecabil si la interior. Cu cat tapiteria arata mai bine si miroase proaspat, cu atat soferul si pasagerii se vor simti mai confortabil. Daca primele doua etape se recomanda sa fie realizate la un atelier de detailing auto, curatarea tapiteriei auto se poate face si acasa, daca ai la indemana produsele potrivite.

Ca o ultima concluzie, curatarea si ingrijirea masinii, atat la interior, cat si la exterior, te ajuta sa protejezi autovehiculul pe termen lung si vei avea parte de mai mult confort.

 

 

cosmetica auto detailing auto