Care sunt avantajele pe care le aduce un distrugator de documente?

Care sunt avantajele pe care le aduce un distrugator de documente?



In multe dintre institutiile tarii, documentele si maculatura acumulate de-a lungul anilor au depasit capacitatea de depozitare, adunandu-se in stive si arhive intregi. Asadar, chiar daca digitalizarea acestor date si documente poate evita acumularea de maculatura, acest proces este unul foarte lent la noi in tara, iar multe dintre institutiile de stat inca functioneaza cu documente in format fizic, de la cereri si declaratii, pana la facturi sau state de plata.


Cu toate acestea, multe persoane atunca pur si simplu hartiile care nu le mai sunt necesare direct la cosul de gunoi. Din pacate, acest lucru inseamna ca respectivele documente pot fi la indemana oricui. Astfel, daca aceste acte sau documente contin informatii sensibile, care iti pot afecta intimitatea si securitatea, atat personala cat si a afacerii pe care o detii, va trebui sa iti achizitionezi un distrugator documente. Ce utilitate are insa acesta si ce alte avantaje mai aduce?


In prezent, informatia este foarte valoroasa, iar de multe ori furtul acesteia poate atrage cu sine mari complicatii. De exemplu, daca documentele care contin informatii confidentiale vor intra pe mainile unei persoane rau-intentionate, acest lucru poate duce la pagube materiale insemnate. Astfel, un distrugator de documente poate distruge cu rapiditate aceste informatii scrise, astfel incat ele sa nu mai poata fi recuperate vreodata.


De asemenea, informatiile sensibile pot fi intalnite atat in formatul clasic, pe hartie A4, cat si in alte formate, precum facturi, contracte, plicuri ce contin adrese de corespondenta sau numere de telefon, bonuri, chitante sau bilete de calatorie.


Ce alte materiale mai poate "elimina" un distrugator de documente?


In prezent, distrugatoarele de documente au avansat, tinand pasul cu tehnologiile actuale. Astfel, un distrugator de documente performant poate taia si cartoane, plicuri plastifiate, CD-uri sau DVD-uri, carduri de plastic, carti de vizita sau chiar mai multe coli, prinse cu agrafe metalice, pentru a nu trebui sa le inlaturi manual, una cate una. Modelele de top se bucura de performante si mai avansate, fiind capabile sa distruga chiar si memorii USB, microfilme sau hard disk-uri!


Ce metode de taiere exista?


Desigur, in functie de material, dar si de tipul de informatie cuprinsa, un distrugator de documente poate fi programat sa taie in mai multe moduri, pentru ca sansa de recuperare a documentelor sa fie una minima. Iata ce tipuri de taiere exista:


Strip-cut - Acesta este cel mai intalnit mod de taiere a paginii, folosit de regula de modelele vechi. Astfel, cu aceasta metoda se obtin fasii lungi, motiv pentru care aceasta metoda nu este cea mai sigura.


Cross-cut (taiere de tip confetti) - aceasta metoda este mai avansata, fiind intalnita la o gama larga de distrugatoare de documente din prezent. Prin urmare, aceasta metoda asigura taierea documentelor atat pe verticala, cat si pe orizontala, rezultand in aproximativ 200 de bucatele de hartie pentru fiecare coala A4. Exista, desigur, si distrugatoare de documente mai performante, ce pot obtine chiar si 400 de bucatele de hartie dintr-o singura foaie!



Micro-cut - Este in prezent cel mai performant sistem de taiere, oferind un grad foarte ridicat de securitate. Asadar, folosind aceasta metoda, un distrugator de documente poate obtine pana la 2.000 de bucatele de hartie dintr-o coala. Alaturi de aceasta metoda, exista si super micro cut, folosit de institutii publice care au nevoie de un maxim de securitate. Astfel, aceasta metoda din urma poate taia o coala chiar si in 15.000 de bucati. De asemenea, timpul de folosire neintrerupta a acestor distrugatoare performante este unul foarte mare.


Asadar, pentru a alege un distrugator de documente potrivit nevoilor tale, intra pe site si alege dintr-o gama deosebit de variata de produse de papetarie, birotica sau mobilier de birou! Beneficiaza si tu de calitatea produselor Viamond si achizitioneaza-ti un distrugator de documente de top!



distrugator documente;