Care este utilitatea unor cursuri SEO si cui se adreseaza acestea?

 Odata cu explozia cumparaturilor pe Internet si a afacerilor online, s-au dezvoltat si unele ramuri ale marketingului, fiind nevoie din ce in ce mai acut de specialisti, printre care si cei care se ocupa de SEO (Search Enghine Optimization). Avand in vedere ca, in prezent, orice antreprenor isi doreste ca site-ul business-ului sau sa apara in primele pozitii din Google, necesitatea unor cursuri SEO de calitate este una stringenta. Insa care sunt categoriile de persoane carora se adreseaza aceste cursuri si care este utilitatea acestora?


1. Ownerii unui business online


Fiind direct interesati avand in vedere natura ocupatiei lor, antreprenorii online reprezinta probabil profilul cel mai comun de beneficiar al unor cursuri SEO. Pentru ca afacerea lui sa prospere si sa aiba succes in mediul online, un antreprenor trebuie sa cunoasca fundamentele SEO si sa fie mereu informat cu privire la ultimele tendinte din acest domeniu. Pana la urma, daca vrei ca site-ul tau sa vanda, ai nevoie de conversii. Iar pentru a obtine conversii, ai nevoie de trafic targetat. Toate aceste informatii sunt impvortante pentru a intelege cum functioneaza promovarea in Google Organic, iar niste cursuri SEO bine structurate te scutesc de timpul si energia irosite incercand sa iti formezi o imagine de ansamblu citind articole pe Internet.


Desigur, SEO este un domeniu atat de vast, incat un curs de specialitate nu poate decat sa iti dea un start bun si sa iti fixeze cunostintele de baza. O diploma nu tine loc anilor de experienta necesari pentru a avea o intelegere complexa asupra domeniului. Asadar, fie ca vei decide ulterior sa aprofundezi cunostintele si sa te ocupi singur de optimizarea site-ului tau sau sa apelezi la serviciile unei agentii profesioniste, participand la cursuri SEO vei ajunge sa stapanesti notiuni de baza precum optimizarea offpage si onpage, rata de respingere, rata de conversie, autoritatea domeniului etc.


2. Aspirantii la o cariera in SEO si marketing online


Cu toate ca cei mai multi care se inscriu la cursuri SEO detin un business online, exista si persoane dispuse sa investeasca in educatia lor pentru a-si pune bazele unei cariere in SEO si marketing online.


Desi pe piata specialistilor SEO exista o cerere foarte mare din partea agentiilor de profil, oferta este una limitata. Pana in prezent, in afara de workshop-uri de 1-2 zile, nu existau cursuri SEO, iar majoritatea celor implicati in acest domeniu fie nu sunt interesati sa isi dezvaluie "know-how-ul", fie nu au timp sa sustina un curs intensiv. Din fericire, in 2019 au debutat cursurile SEO de la JediSEO School din Bucuresti, sustinute de Ovidiu Joita, specialist cu peste 15 ani de experienta in acest domeniu!


3. Administratorii si webmasterii de magazine online


Cu totii stim ca Google este cel mai popular motor de cautare, fiind utilizat de miliarde de oameni. Insa algoritmii acestuia se imbunatatesc permanent, cu scopul de a oferi cea mai buna experienta utilizatorilor sai. Asadar, pentru a te asigura ca esti la curent cu cele mai noi schimbari de algoritm, mai ales daca te ocupi de administrarea unui site de e-commerce, este important sa urmezi cursuri SEO care sa iti ofere informatii actualizate.


Asadar, cursurile SEO au rolul de a-i ajuta pe cei care au legatura directa cu mediul online, de la tineri antreprenori la cei care doresc sa urmeze o cariera de viitor, pana la persoanele care doresc sa administreze cat mai eficient un website!

cursuri SEO