Campanie donare de sange - "Doneaza cu Dragoste!"

Campania isi propune sa atraga atentia asupra insuficientei rezervelor sanguine cu care se confrunta spitalele din Capitala si apeleaza la bunavointa romanilor dornici de a-si ajuta semenii care au suferit accidente, sunt victime ale incendiilor sau bolnavi de leucemie - pentru a enumera doar cativa dintre cei carora transfuziile de sange le-ar putea salva vietile. 

Recoltarea se va desfasura in conformitate cu normele internationale de igiena, prin intermediul si sub supravegherea cadrelor medicale specializate de la Institutul de Hematologie Transfuzionala. 


Pentru a putea sa doneze, doritorii trebuie sa prezinte un act de identitate; sa aiba intre 18-60 ani si peste 50 kg; o stare de sanatate buna; sa nu fi suferit operatii minore in ultimele 3 luni sau majore in ultimele 6 luni; sa nu fi avut hepatita, TBC, malarie; sa nu se fi vaccinat in ultimele 2 saptamani; doamnele si domnisoarele sa nu fie in timpul menstruatiei; sa nu fi consumat alcool cu 48 de ore inaintea donarii. 

In urma acestui act umanitar, pe langa satisfactia personala, donatorii vor beneficia de bonuri de masa in valoare de 54 RON, 50% reducere la transportul in comun pentru o luna, o zi libera de la serviciu si analize gratuite (hepatita, HIV-SIDA, hemoglobina, sifilis, Rh). In cazul in care donatorul sufera de o boala transmisibila, acesta va fi contactat si informat asupra starii sale de sanatate.

In prima zi a proiectului alaturi de organizatori se vor afla cei de la emisiunea Mbela Ciao! - 10TV, care vor lua parte activ la procesul de informare, responsabilizare si sensibilizare a populatiei asupra actului de donare de sange. 

Campania se va desfasura intre orele 8.00-12.00, in Holul Mare al Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti din Calea Plevnei nr.61. 

Contact: 

Oana Caramizaru - Director de Proiecte SSMB

Tel: 0743.155.907

donare sange ssmb usr ccs doneaza cu dragoste