Campania Think free go smokefree a ajuns n Drobeta Turnu Severin



Consiliul Tineretului din România – CTR, în parteneneriat cu FundaÈ›ia pentru Tineret MehedinÈ›i,  a organizat vineri, 30 iulie 2010 în Drobeta Turnu Severin ‘Think free, go smoke-free!’ – un proiect anti-fumat, desfăşurat anual la nivel naÅ£ional. Campania este dezvoltată sub egida HELP - For a life without tobacco, program gestionat de Comisia Europeană.

 

Scopul proiectului este promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul tinerilor, ca alternativă la consumul de tutun. În acest sens, au fost organizate o serie de activităţi cu tematică anti-fumat, adresate în primul rând grupului Å£intă menÅ£ionat, dar ÅŸi publicului larg, în general.

 

Ziua a început cu un seminar non-formal, în cadrul căruia tinerii participanÅ£i au avut ocazia de a discuta cu dna. Georgeta Pană, consilier Promovarea Sănătăţii în cadrul DirecÅ£iei de Sănătate Publică MehedinÅ£i ÅŸi dna. Aretia Bunică, asistent social în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare ÅŸi Consiliere Antidrog MehedinÅ£i,  despre efectele consumului de tutun ÅŸi cum se pot proteja de fumatul pasiv. Mai mult, aceÅŸtia au oferit soluÅ£ii creative pentru probleme legate de dependenÅ£a de tutun, prin activităţi non-formale.

 

Totodată pe parcursul întregii zile, peste 100 de severineni care s-au plimbat prin centrul oraÅŸului ÅŸi-au măsurat nivelul de monoxid de carbon, au aflat sfaturi personalizate de renunÅ£are la fumat ÅŸi au primit mere în schimbul Å£igărilor.

 

Activităţile s-au încheiat cu o petrecere fără fum, unde tinerii prezenÅ£i s-au bucurat de concursuri ÅŸi distracÅ£ie în aer curat. ParticipanÅ£ii s-au aratat încantaÅ£i de ideea unei astfel de petreceri, fiind dornici să repete experienÅ£a.

 

Activităţile vor continua pe 6 august în Sibiu, între 11 ÅŸi 15 august în CostineÅŸti ÅŸi pe 18 august în BucureÅŸti.

 

Consiliul Tineretului din România ÅŸi FundaÅ£ia pentru Tineret MehedinÅ£i adresează mulÅ£umiri DirecÅ£iei de Sănătate Publică MehedinÅ£i ÅŸi Centrului pentru Prevenire, Evaluare ÅŸi Consiliere Antidrog MehedinÅ£i, pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului! 

 

  

 

 

Help.eu CTR Tobacco campaign program antifumat