Calculatoarele refurbished, alegerea ideala din punctul de vedere al raportului calitate-pret

Desi calculatoarele refurbished sunt foarte apreciate la nivel mondial, in Romania inca exista preconceptii cu privire la acestea. Daca toata lumea ar dispune de un buget nelimitat, cu siguranta toti si-ar cumpara cele mai noi modele de electronice disponibile pe piata, insa in realitate mereu cautam cel mai bun raport-calitate pret. Astfel, calculatoarele refurbished reprezinta solutia ideala pentru a avea un produs performant, la un pret avantajos. De obicei, calculatoarele refurbished apar la cateva luni dupa lansarea unui model nou, prin urmare trebuie sa fii dispus sa astepti o perioada scurta pentru a economisi o suma considerabila de bani.

Preconceptiile de care pomeneam la inceputul articolului se refera la faptul ca multi asociaza calculatoarele refurbished cu produse uzate, de slaba calitate si care nu sunt acoperite de garantie. Totusi, acest lucru este foarte departe de adevar, iar calculatoarele refurbished pot fi considerate achizitii chiar mai sigure decat cele noi. Explicatia este simpla: produsele noi sunt rareori testate individual, fiind pur si simplu scoase de pe linia de productie, ambalate si trimise mai departe. In schimb, calculatoarele refurbished sunt testate si, daca este nevoie, reparate inainte de a fi incluse in oferta furnizorilor IT.

Un aspect foarte important de care trebuie sa tii cont in momentul in care cumperi calculatoare refurbished este ca acestea sa provina de la un furnizor acreditat de Microsoft. In Statele Unite exista doar 16 furnizori de produse MAR (Microsoft Authorized Refurbished), acest titlu fiind dovada ca Microsoft garanteaza legitimitatea produsului. Cei care doresc sa devina furnizori MAR trebuie sa respecte o serie de politici stricte privind colectarea calculatoarelor refurbished, stergerea datelor personale ale precedentului posesor si instalarea unei versiuni valide de Microsoft Windows.

Interlink furnizeaza echipamente IT refurbished inca din 1997 si este Microsoft Registered Refurbisher si Authorized HP Renew Distributor. Compania are in oferta sa calculatoare refurbished de la Dell, Fujitsu Siemens, HP, Lenovo si Osborne, cu procesoare de la Intel, care dezvolta o frecventa intre 2,50 GHz si 3,60 GHz. Acestea au o capacitate HDD intre 120 GB si 2 TB si o memorie RAM de 2 GB pana la 32 GB, DDR 2 sau DDR 3. Aceste calculatoare refurbished au carcase Mini Tower, MT/Tower, SFF/Desktop, Small Form Factor, Tower si USDT.

Toate calculatoarele refurbished din oferta Interlink beneficiaza de licenta gratuita Windows 10 Home sau Windows 10 Pro si de o garantie standard de 36 de luni, care poate fi prelungita pana la 5 ani, prin intermediul serviciului de garantie extra. In plus, daca alegi sa achizitionezi un calculator refurbished de la acest furnizor IT, beneficiezi de transport gratuit, de livrare rapida in maximum 48 de ore in toata tara, de drept de retur in 60 de zile si de un credit de 5% din valoarea oricarei comenzi online, pe care il poti folosi pentru a cumpara noi produse.

Prin urmare, din punctul de vedere al raportului calitate-pret, achizitionarea unui calculator refurbished reprezinta de departe cea mai potrivita solutie. Vei obtine un produs care nu se va deosebi cu nimic de unul nou, nici ca aspect, nici ca performante, care dispune de cea mai noua tehnologie disponibila pe piata si care nu se va defecta iremediabil dupa doar cateva luni de utilizare.

calculatoare refurbished