Cabinet stomatologic Sibiu: Cum sa scapi de respiratia urat mirositoare

 

Daca ai probleme cu mirosul respiratiei, cei din jur evita sa vorbeasca cu tine iar tu nu stii ce sa mai faci pentru a remedia problema, iata ca un cabinet stomatologic Sibiu iti arata unde este de fapt hiba si ce este bine sa faci ca sa fi mereu proaspat si parfumat.

Hidrateaza-te

O gura urat mirositoare dimineata este de obicei rezultatul faptului ca ai dormit toata noaptea cu ea deschisa. O gura uscata inseamna mai putina saliva care sa iti curate in mod natural cavitatea bucala, dintii, gingiile, limba si obrajii de celule moarte, acid si placa acumulata. Descompunerea acestor celule despre care am vorbit mai sus inseamna o multime de mirosuri urate. Daca bei apa suficienta pe parcusul intregii zile si mesteci si guma fara zahar, vei stimula secretia de saliva si spalarea celulelor moarte.

Ai grija si de limba

Stim ca trebuie sa periem dintii de doua ori pe zi si sa folosim ata dentara, dar cu limba cum facem? Specialistii de la cabinet stomatologic Sibiu ne sfatuiesc ca limba poate fi vinovata de mirosul neplacut al gurii tale. O metoda buna de a scapa de aceasta problema este periajul regulat si al limbii.

Alimentatia

Nu trebuie sa iti mai spunem ca anumite alimente contribuie simtitor la aceasta problema, cum ar fi: ceapa, usturoiul sau cafeaua. Ca sa combati halena poti manca alimente proaspete si care contin multe fibre cum ar fi: telina, merele, morcovii. Tot aceste alimente te ajuta sa scapi si de resturile de mancare ca au ramas printre dinti. Vitamina C din capsune, pepene si citrice iti va sterliza gura si va preveni si inmultirea bacteriilor.

Nu mai fuma

Unul dintre cele mai importante motive pentru care respiratia ta miroase urat este faptul ca fumezi. Inhalarea repetata a unui fum uscat si cald iti usuca gura. Fumatul mai produce si placa dentara, fara sa mai vorbim de chimicalele care se gasesc in tigari. Fumatorii sunt, de asemenea, susceptibili pentru gingivita si paradontoza.

Vizite regulat la cabinet stomatolog Sibiu

Nimanui nu ii convine sa aiba o gura urat mirositoare, dar cu putina grija acest aspect poate fi eliminat definitiv din viata ta.

Daca ai urmat toate sfaturile de mai sus regulat, manaci sanatos si esti mereu atent la ce se intampla cu gura ta, atunci nu mai ramane decat sa te duci la controlul periodic la cabinet stomatologic Sibiu.

stomatolog Sibiu cabinet stomatologicSibiu