Bijuteriile din cristale si pietre semipretioase



De curand magazinul online www.cadouriselecte.ro s-a decis sa-si mareasca gama de produse prin adaugarea a numeroase bijuterii din cristale si pietre semipretioase.

 

Motivul pentru care am luat aceasta hotarare este faptul ca oferta de bijuterii de pe piata este una destul de restransa, iar preturile noastre vor fi foarte accesibile.

Se spune cã "diamantele sunt cele mai bune prietene al unei fete". Cine a inventat aceastã expresie nu si-a dat seama cã femeile iubesc toate pietre pretioase, în special cele care sunt colorate. Majoritatea oamenilor nu realizeaza ca cele mai multe dintre pietrele pretioanse colorate disponibile astzi sunt de fapt cuart-uri.

Unele dintre cele mai cunoscute pietre semipretioase si cristale sunt: ametistul, citrinul, cuartul roz, cuartul incolor, cuartul fumuriu, ochi de tigru, ochi de pisica, piatra soarelui, onixul, obsidianul etc. In articolul de fata vom prezenta doua dintre cele mai cautate  pietre semipretioase.

Sa incepem cu ametistul.

Ametisul poate varia,ca si culoare, de la un violet pal pana la violet inchis, fiind cel mai valors din familia cuart.

Numele de ametist înseamnã "fara betie", în limba greacã și a fost purtat ca o amuleta împotriva beției. Ametistul se gãsește în geode și cele mai importante depozite sunt în Brazilia. Acesta poate fi, de asemenea, gãsit în India, Africa, Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii (Arizona).

Cele mai bune pietre sunt fațete, dar ametistul poate fi prelucart și folosit în brãțãri, coliere și ornamente. Este piatra lunii februarie și se spune cã vindeca durerile de cap și boli pancreatice. Cel mai apreciat ametist este de culoarea violet inchis.

A doua piatra semipretioasa prezentata este Citrinul:

Citrin poate varia de la galben deschis la închis maro auriu. Agentul colorant în citrin este, de fapt fierul. Citrinele naturale sunt foarte rare și mai ales de culoare galben pal. Citrinele tratate termic au nuante roșiatice.

Citrinele mai sunt numite Madeira colorate sau Citrinele Madeira din cauza culorilor bogate, dar este de fapt numele localitãții în care este minat. Depozitele de citrin sunt în Brazilia, Rusia, Scoția, Spania, Argentina și Statele Unite. Ca si ametistul, cel mai atractiv citrin este fatetat, iar restul se foloseste în coliere, brãțãri și ornamente. Citrinul este piatra zodiei Fecioara și se spune cã vindeca boli ale pancreasului si sciatica.

Fie ca optati pentru bijuteriile din ametist sau citrin, acestea vor da o nota aparte tinutelor dumneavoastra.

Pe site-ul www.cadouriselecte.ro veti gasi o gama larga de bijuterii din cristale, pietre pretioase sau semipretioase dar si din alte materiale.

 

bijuterii pietre semipretioase cristale bijuterii cristal pietre pretioase