Australia Locul 3 in Topul Tarilor Prospere

Indexul Oferit de Legatum

 

Institutul Legatum este independent de orice grupare politica sau economica ce are sediul la Londra şi vizează promovarea societatilor libere, democratice şi prospere.

 

Legatum a creat un index ce cuprinde opt dimensiuni care integrează 89 de variabile: economie, guvernare, oportunitatile de antreprenoriat, educatie, sanatate, libertate personala, securitate si siguranta, capital social. Fiecare dintre aceste dimensiuni este considerat a fi un aspect esenţial al prosperităţii unei societati.

 

Australia după Norvegia si Danemarca

 

Dacă România a scăzut mult în ultimii ani in ce priveste prosperitatea, iata ca Australia a ocupat un binemeritat loc trei, fiind intrecuta de Danemarca (locul 2) si Norvegia (locul 1). Mai jos in clasament se afla Noua Zeelanda, Suedia si Canada, pe locul 10 gasind Statele Unite ale Americii iar pe 13 Marea Britanie.

 

Australia : Taramul Visat

 

Australia este o tara in care emigrantii au un regim mai special decat in alte locuri. De aceea multi isi doresc sa emigreze intr-acolo, indiferent in ce colt al lumii s-ar afla. Indexul Legatum arata foarte clar care sunt atuurile acestei tari si cat de intemeiate sunt motivele celor care isi doresc o viza de Australia.

 

Australia se afla pe primul loc in randul celor 110 tari analizate in ceea ce priveste educatia. Asadar, pentru cei ce isi doresc o educatie aleasa, acesta este cu siguranta locul potrivit. Insa nu foarte departe in clasament se afla si dimensiunile de libertate individuala si capital social, la care Australia se situeaza pe locul 4.

 

In ceea ce priveste guvernarea, eficienta ei si lipsa incercarii politicienilor de a influenta politica, Australia se afla pe locul 6, ocupand un loc mai jos pentru economie si antreprenoriat. Sanatatea in Australia se afla pe locul 14 si asta nu pentru ca infrastructura sau serviciile nu sunt de calitate, ci pentru ca au existat alte tari care au avut mai multe actiuni publice de preventie.

 

Tot pe locul 14 se afla si securitatea nationala si siguranta publica. Totusi, cercetatorii recunosc ca nu exista informatii negative obiective pe acest domeniu, ci aceasta pozitionare este mai degraba rezultatul masurarii opiniei publice.

 

Australia este promitatoare in ceea ce priveste aceste dimensiuni, dar si pentru afaceri, multe din ele fiind sustinute de catre multinationale externe. Insa pentru ca oamenii de afaceri sa poata muta compania in Aussie Land, ei se bazeaza pe evaluarile realizate de catre agenti specializati in emigrare in Australia, deoarece acestia vor oferi informatii cu privire la eligibilitatea firmei pentru viza.

 

Dupa cum se poate vedea din analiza celor opt dimensiuni care vizeaza atat bunastarea materiala, cat si bunastarea resimtita de cetateni, Australia poate fi noua tara a tuturor posibilitatilor, cu atat mai mult cu cat are avantajul climatului cald in comparatie cu Norvegia si Danemarca, iar cei ce isi doresc sa emigreze pot pune aceasta tara in capul listei.

australia tara prospera vize australia emigrant australia expert emigrare australia viza australiana