Aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi sistemul de camere de supraveghere

Un sistem de camere de supraveghere poate avea o influenta pozitiva asupra vietii tale, sporind siguranta familiei si a locuintei tale, dar si a societatii in general. Un mare atu al acestei piete il reprezinta rapiditatea cu care avanseaza tehnologia, facand din camerele de supraveghere cea mai ieftina, accesibila si eficienta solutie pentru protejarea familiei si a locuintei. In Europa occidentala, piata camerelor de supraveghere a cunoscut o dezvoltare rapida in ultimii ani, iar in prezent una din patru case din Germania este supravegheata video. Europa de sud-est sta mult mai slab la acest capitol, in Bulgaria doar una din 111 case fiind dotata cu camere de supraveghere, ceea ce automat inseamna si un grad mai mare al infractionalitatii.

Sistemele de camere de supraveghere pot consta dintr-o singura camera si un monitor sau pot fi mult mai elaborate. Un sistem complex poate include zeci de camere de supraveghere si mai multe aparate digitale de inregistrare, insa costurile sunt direct proportionale cu numarul acestora. Un asemenea sistem actioneaza atat ca un factor descurajant pentru orice tentativa de incalcare a proprietatii private sau de intrare prin efractie, cat si ca un urias sustinator al legii, prin probele video pe care le poate inregistra si oferi justitiei, dupa comiterea unei eventuale infractiuni.

Alegerea unui sistem de camere de supraveghere nu este una usoara, pentru ca ai de ales intre camere analogice sau digitale, de interior sau de exterior, ascunse sau la vedere, cu cablu sau Wireless. In orice caz, primul aspect care trebuie stabilit este scopul respectivelor camere de supraveghere (pentru locuinta, pentru spatii comerciale, pentru spatii deschise etc), iar apoi, daca inca nu esti hotarat, nu trebuie sa eziti sa consulti un specialist in acest domeniu.

Un sistem de supraveghere video are trei componente esentiale - camerele de supraveghere, DVR-ul si mediul de stocare, dar si alte echipamente aditionale, precum cabluri, surse de alimentare ori mufe. Pentru supravegherea video a apartamentului, sunt suficiente doua-trei camere de interior si o camera de exterior cu vizualizare pe timp de noapte. Pentru supravegherea casei, sunt recomandate 4 camere de exterior care sa poata acoperi un camp de vizualizare cat mai larg, si alte 2-4 camere de interior. In ceea ce priveste supravegherea unor obiective mai mari, se recomanda consultarea specialistilor in domeniu, care iti pot configura un sistem de camere de supraveghere personalizat conform nevoilor tale.

Atunci cand optezi pentru un sistem de camere de supraveghere, trebuie sa tii cont de numarul de canale ale DVR-ului (care este bine sa fie compatibil cu numarul de camere), de rezolutia video a camerelor, de rata de compresie video si de renumele producatorului. Seku.ro, magazin online ce comercializeaza camere de supraveghere si alte dispozitive de monitorizare, are in oferta sa produse realizate de unele dintre cele mai cunoscute companii de profil din lume, printre care Bosch, Hikvision, Paradox, Samsung, Seagate, Toshiba sau ZKTeco. Apeland la serviciile Seku.ro, vei beneficia de indrumarea specialistilor in domeniu, de garantia unor produse de calitate, dar si de preturi corecte. 

Camere de supraveghere

Camere de supraveghere

camere de supraveghere