Aparatul Sanconfind care vindecă nevralgia de trigemen

In viaţa noastră s-a vorbit mereu despre durere şi despre cum se cronicizează ea. 65% din populaţia globală suferă de dureri corporale, de multe ori fără să identifice cauza exactă.

In baza de recuperare medicală şi tratament de la Poiana Câmpina, la Centrul Medical Sanconfind se poate trata nevralgia trigeminală cu ajutorul unui aparat de electroterapie.

Nevralgia de trigemen, o afecţiune care dă fiori

Durerea poate avea mai multe stadii. Poate fi pulsatilă, se poate manifesta prin dureri bruşte în ureche sau poate iradia până în gât, afectând vorbirea şi rotirea capului.  Reprezintă un răspuns complex al organismului la mai mulţi stimuli. La nivelul buco-maxilo-facial ea se traduce prin nevralgie. O durere care apasă pe zona nervilor ce formează sistemul nervos central. Nervul trigemen este responsabil de funcţionarea şi controlul muşchilor masticaţiei, secreţia lacrimală şi salivară şi poate genera afecţiuni stomatologice.

Nevralgia de trigemen poate să ne aducă în pragul disperării. Este o afecţiune care se manifestă mai lent sau mai puternic. Poate fi pulsatilă , poate afecta articulaţiile temporo-mandibulare sau generate de tratamente incorecte de canal dentar. Crizele pot fi din ce în ce mai dese aducând bolnavii în stări grave neurodepresive şi alterări ale stării generale.

Cum se face

La Sanconfind, în Poiana Câmpina, s-a achiziţionat un aparat ultramodern de fizioterapie cu ajutorul căruia se poate trata nevralgia de trigemen. De câteva luni, numeroşi pacienţi cu nevralgie de trigemen s-au adresat medicului de recuperare medicală pentru a găsi cea mai bună metodă de vindecare. Aparatul este o combină americană ce foloseşte electrozi. Aceştia se poziţionează de catre terapeutul de recuperare medicală, pe muşchii feţei şi prin ei se trimit impulsuri electrice cu efect analgezic. Tratamentul pentru curenţii electrici de acet gen se face în urma recomandării medicului de recuperare medicală al bazei de tratament.

Rezultate în beneficiul pacientului

Cu ajutorul acestei combine medicale inteligente s-au diminuat cu mult durerile insuportabile ale persoanelor afectate, inclusiv la tineri. De asemenea, aparatul  a completat de multe ori tratamentul medicamentos prescris de medic.

Numărul de şedinţe pentru un rezultat optim recomandat de specialiştii în recuperare medicală de la Sanconfind este de minimum zece.