Apara-ti casa cu hidroizolatii

 

Problemele legate de apa care intra in subsolurile caselor sunt la fel de vechi ca si structurile. Apa are tendinta de a se scurge intr-un subsol prin orice deschidere fie ca aceasta se afla in podea, in perete sau intre articulatii. De fapt, apa poate trece chiar si prin beton. Pentru acest motiv subsolurile sunt spatii umede de aceea o sa ai nevoie de hidroizolatii.

Provocarile legate de hidroizolatii

Scurgerile de apa extinse pot aduce mucegai in casa ta si chiar instabilitati structurale. Subsolurile umede sunt pline de riscuri de electrocutare. Multi proprietari de case se confrunta cu problema subsolurilor umede in mod regulat. Daca esti unul dintre, atunci trebuie sa incepi sa te gandesti serios la hidroizolatii.

Opteaza pentru solutiile expertilor

Angajeaza o companie cu experienta in hidroizolatii, pentr ca aceasta este o treaba pe care nu iti doresti sa o faci de o mie de ori. Exista multe locuri prin care apa poate intra cu usurinta in subsol, in special sub presiune. Expertii vor face o evaluare critica a casei tale cu scopul de a indentifica punctele vulnerabile si astfel vor putea sa sugereze cele mai bune solutii pentru tine. Solutiile pentru hidroizolatii corecteaza orice fel de probleme ai avut pana acum din cauza umezelii si mucegaiului. Impermeabilizarea corecta si in timp util poate face subsolul locuintei tale chiar locuibil.

Tipuri de hidroizolatii

Hidroizolarea subsolului este de mai multe tipuri: cu membrane bituminoase, membrane PVC, membrane epdm, geosintetice, geomembrane, geotextile, impermeabilizari cu rasini si ciment osmotic. Hidroizolatii cu membrane implica lipirea unei substante sau membrana in subsol pentru a se evita incursiunea apei in pereti. Aceasta metoda este de obicei facuta in etapa de constructie. Un alt sistem este cel in care un material plastic tip fagure este instalat pe pereti si podele atunci cand subsolul este construit si o panta cu pompa de evacuarea a apei este montata. Aceasta metoda nu este insa de preferat, deoarece pompa poate sa nu functioneze in cazul unei pane de curent, ceea ce poate duce la inundatii in subsol. Cea mai cautata metoda pentru impermeabilizarea subsolui este instalarea unei scurgeri exterioare. Un sistem de drenaj este instalat pe peretele exterior al fundatiei iar acesta deviaza in mod eficient apa.

Cu ajutorul expertilor, cu siguranta vei avea parte de hidroizolatii de calitate iar casa ta va deveni mai confortabila si mai buna de locuit pentru tine si familia ta!

izolatii hidroizolatii termohidroizolatii