Anvelopele de iarna obligatorii sau nu

Ordonanta Guvernului nr. 5/2011, aprobata prin Legea nr. 161/2011 defineste anvelopele de iarna astfel: "61. anvelope de iarna anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor și ale remorcilor acestora, precum și montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, dupa caz". Directiva 92/23/CEE , la randul ei, arata in Anexa 2 ca anvelopele de iarna poarta ca semn distinctiv marcajul M + S (sau M.S. sau M & S).

Ce inseamna toate acestea? Pe scurt, soferii nu vor putea fi amendati pentru lipsa anvelopelor de iarna pe asfalt ud sau uscat indiferent de perioada calendaristica dar sunt pasibili de amenda cand ruleaza cu anvelope de vara pe sosele acoperite de zapada sau gheata chiar si in lunile de vara, de exemplu in zone montane unde zapada persista.

Din punct de vedere legal, o anvelopa de iarna se recunoaste prin prezenta marcajului M+S pe flancuri. Din punct de vedere constructiv, bineinteles ca anvelopele de iarna au o lamelare intensa, blocuri de profil dese si canale adanci si folosesc compusi de cauciuc care raman elastici la temperaturi joase.

Anvelopeweb.ro recomanda fara echivoc folosirea anvelopelor de iarna in perioada noiembrie martie pentru siguranta circulatiei si protejarea vietii participantilor la trafic. Toate anvelopele de iarna oferite pe site au marcajele M+S si confera siguranta deplasarilor indiferent de conditiile de iarna intalnite pe sosele.

Despre Anvelopeweb.ro

Anvelopeweb.ro este un magazin on-line de anvelope operat de Eurolevicom SRL care se distinge prin faptul ca listeaza exclusiv marfuri aflate in stoc la preturi extrem de competitive.

anvelope iarna legislatie cauciucuri pneuri