Anvelopele de iarna de la Pneunet, accesorii de nelipsit pe timpul iernii

Codul rutier interzice in totalitate circulatia autovehiculelor pe drumurile publice pe a caror suprafata regasim gheata sau zapada daca acestea nu sunt prevazute cu anvelope de iarna. Sezonul rece reprezinta o adevarata provocare pentru fiecare dintre noi, mai ales atunci cand vorbim despre conducatorii auto. Gheata sau zapada care se regaseste mai mereu pe partea carosabila in aceasta perioada adesea creeaza dificultati acestora, ba chiar mai mult pot pune viata soferilor si a altor participanti la trafic in pericol. Pentru a putea circula in deplina siguranta cu un autovehicul pe timpul iernii, trebuie sa luam in calcul cateva masuri simple, dar care ne pot scuti de diverse probleme. 

Anvelopele de iarna sunt pneuri special create pentru a face fata chiar si celor mai neprielnice conditii de mediu pe care le intalnim aproape permanent pe timpul sezonului rece. Spre deosebire de alte pneuri, anvelopele de iarna au o structura complet diferita spre deosebire de cele de vara. Pneurile de iarna au un numar mult mai insemnat de lamele de cauciuc care asigura o aderenta excelenta, chiar si in cele mai extreme conditii de mediu. In plus, cauciucurile de iarna sunt mult mai moi, aspect care de asemenea contribuie la siguranta rutiera pe timpul sezonului rece. Anvelopele All Season sunt anvelope create in mod specific pentru a fi utilizate in orice sezon gratie structurii lor, insa este foarte important de retinut faptul ca acestea isi pierd din performante daca, conditiile de mediu devin extreme. La https://www.pneunet.ro/anvelope-iarna regasiti o gama diversificata de anvelope de iarna care va pot garanta siguranta deplina pe intreg parcursul sezonului rece.  

Cand devin obligatorii anvelopele de iarna?

Legea cu pricina a intrat in vigoare la data de 1 noiembrie 2011, insa este important de retinut faptul ca acestea nu devin obligatorii in fiecare an la aceasta data. Explicatia in acest sens este data de faptul ca se poate intampla ca pe partea carosabila sa regasim zapada si in luna octombrie dar si in luna aprilie. Acesta este principalul motiv pentru care s-a renuntat la intervalul 1 noiembrie – 31 martie care se regasea initial in propunerea legislativa. Cu alte cuvinte, cauciucurile de iarna devin obligatorii numai daca pe partea carosabila regasim gheata sau polei. Cu toate acestea insa, specialistii in domeniu ne recomanda trecerea la anvelopele de iarna imediat ce temperatura din termometre indica o temperatura mai mica de 7 grade Celsius. Dupa aceasta temperatura, riscul de inghet si de formare al poleiului creste considerabil. 

anvelope anvelope iarna anvelope vara